Törölt nick Creative Commons License 2017.11.13 -11 3 64277

Tegnap elég sokat olvasgattam kvte régi hozzászólásait, minden tekintetben egy nagyon-nagyon jól gondolkodó topiktárs volt, talán ő foglalta össze egy mondatban jól, hogy mi is lehetett eleink gondolata a kéktúra útvonal vezetésével kapcsolatban:

 

"Amit egy helyi nagyon érdekesnek gondol, az egy áttekintő célú, országos útvonalnak nem lehet egy az egyben része. Az OKT sem megy a Börzsöny legszebb részein, a Bükkbe is csak belehasít, de ennél több nem is lehet a célja. Attól még az útvonal lehet szép, de húz egy határt, hogy ennyi."

Ezt az alapgondolatot hagyták figyelmen kívül az elmúlt években, évtizedekben, így lett a 883 kilométeres kéktúrából, amely később sokáig 1093 volt immár 1160km. 

 

"Azzal nincs semmi baj, hogy valaki módosítani szeretne az OKT útvonalán. Lehet hogy néhány helyen kellene is változtatni. Van jónéhány hosszú aszfaltos szakasz, vagy az idők múlásával nehezen indokolható rész (pl. Tapolca környéki aszfaltozás, a Keszthely belváros-Gyenesdiás szakasz, Zalakaros környéke a bezárt Ormánd kastéllyal)."

Ezzel is maximálisan egyetértek, például a vastagon szedett részt már régen kiváltottam volna egy Vállus-Rezi átkötéssel, Hévízzel együtt már régen nem illenek a kéktúrába.

 

Előzmény: Simulacrum (64276)