feketefelho Creative Commons License 2017.11.13 0 0 5509

Delhibe érkezésünk sem volt zökkenőmentes.

Hajnali 5.15-re értünk a reptérre (Turkish Airlines), a gépből kiszállva egy folyosón, majd egy mozgólépcsőn jutottunk a vízum kiadását végző részhez.

Némi sorban állás után egyből állhattunk is vissza a sor végére, mert nem töltöttük ki a kis cetlit, ami a beléptetéshez kell (a terem jobb oldalán vannak az asztalokra kirakva. Név, cím (otthoni és indiai szállás), stb kitöltése után állhatunk csak sorba). Rövid várakozás után útlevél + e-vizum lap beadása, majd (esetleges fényképezést követően) jön az ujjlenyomat vétel.

1. balkéz 4 ujja

2. jobb kéz 4 ujja

3. két hüvelykujj egyszerre

helyezendő a kis üveglapra.

Ez normál esetben max. 1 perc, hát nálunk lett belőle vagy 10-15, mert asszony ujjai nem nagyon akarnak lenyomatot hagyni. Az indus tisztviselő már sírva röhögött és csapkodta a térdét, mikor sikerült végre értékelhető eredményt kapni. (Szerencsére nem csak mi, hanem ő is viccnek vette a dolgot.)

(Dohányosok figyelmébe: a mozgólépcső előtt, vagy 30 méterrel van a "Smoking Room", a hosszú út elvonási tünetei itt enyhíthetők).

Tuk-Tuk.

Elég vegyes a kép, sokan pofátlanok, olyan árat mondanak, hogy kinyílt a bicska a zsebemben.

A Karol Bagh negyed "kínai" piacától a szállodánkig lévő, kb. 700 m-es útra mondott egy sofőr 100 INR-t. Inkább hazasétáltunk (kezemben a GPS-el, amibe korábban bevittem a szálló koordinátáit).

Előtte egy kollégája 10 rúpiáért vitt bennünket a 3 km-re lévő üzletig, meg vissza a piacig. (Nem véletlenül, mert közbe megkért bennünket, hogy menjünk be egy üzletbe, ahol töltsünk el 10 percet és akkor ő majd kap egy üzemanyag jegyet, ha még vásárolunk is valamit akkor több jegyet kap). Szerencséje volt, vettünk egy-két dolgot, és így két jegyet kapott. Az út végén tartotta magát az árhoz (ő ajánlotta eleve a 10 rúpiát).

Mindentől függetlenül, szerintem nem szabad kihagyni, a Tuk-tukolás olyan élmény volt, mint gyerekkoromban a körhinta (kapaszkodni azért nem árt és a fejeket beszálláskor tessék behúzni).