Simulacrum Creative Commons License 2017.11.12 -11 0 64254

A Hernádon való átkeléskor meglepődtem a kihejezett táblán.

Nem is tudtam, hogy a kéktúra nem Encsen ment keresztül régebben. Aztán most itt a fórumon rákerestem, hogy a táblán jelzett útvonal nem volt soha érvényben. Akkor vajon hogy kerülhet ki így egy információs táblára? Amúgy sokkal jobbnak tűnik, mint a jelenlegi több kilométernyi beton Abaújdevecsertől Gibártig. Annyi bélyegző van ezen a szakaszon, hogyhogy Encsen nincs amúgy?

Arka-patak völgye gyönyörű, nagyon tetszett, a jelölések azonban hagynak kívánnivalót maguk után. Még Mogyoróska -> Arka irányban csak-csak elmegy, ahogy vissza-vissza néztem menet közben (kb. kétszer annyi jel van), de a kéktúra füzet fő irányában, azaz Arka -> Mogyoróska irányban nagyon ritkára sikerültek. Én 9 átkelést számoltam meg a patakon, remélem nem hagytam ki egyet sem vagy nem vittem túlzásba :), de rengeteg olyan volt, ahol sasoltam a túloldalt, hogy vajon biztos itt kell-e átmenni. Ha nincs nálam GPS több helyen esélytelen lett volna a pontos út tartása, ami persze lehet, hogy teljesen irreleváns, hisz végig egy patakvölgyben haladunk, de azért mégis.

Az út éppen járható most, de Mogyoróska előtt közvetlenül brutálisan mocsaras a terület, a nagyvadak térdig süppedtek a területen és rendkívül nehézzé tették a közlekedést, jah és persze itt is alig volt jel.