Ficzek Úr Creative Commons License 2017.11.12 0 0 19682

 

Nemrég találtam,nekem új volt. "A pikkelysömör az autoimmun betegségek közé tartozik: ezek közös jellemzője, hogy a szervezet immunrendszere túlzott működéssel reagál egy vélt „ellenségre”. Ennek következménye
pikkelysömörnél a felhám sejtjeinek kóros ütemű szaporodása, ami viszkető, hámló plakkok formájában jelenik meg a bőrön. A texasi kutatók vizsgálataikban kiemelt figyelmet fordítottak a STAT3 fehérjére, ami a sebek hegesedésében és a bőrrák kialakulásában játszik szerepet. Az aktív STAT3 nélkülözhetetlen a bőrön ejtett sérülések gyógyulásában. Amikor a seb beheged, a STAT3 aktív állapotból nyugalomba kerül. Ha ez valamilyen oknál fogva nem történik meg, tovább folytatódik a hegesedés, a felhám sejtjei burjánzásnak indulnak.

A texasi szakemberek pikkelysömörben szenvedő betegek bőrében kutattak a bűnös protein után. Huszonegy páciens közül tizenkilencnél nagy mennyiségű aktivált STAT3-ra bukkantak. A kísérletek során egereket tenyésztettek ki, amelyeknek hámsejtjeiben folyamatosan aktív állapotban voltak ezek a fehérjék. Az állatokon rövid idő alatt megjelentek a pikkelysömör tünetei. Ezután a tudósok kifejlesztettek egy folyadékot, amely tartalmazta a DNS-molekula oligonukleotid nevű töredékét. Ennek az anyagnak az a feladata, hogy megakadályozza a STAT3 aktivizálódását. A folyadék hatására az egerek bőrén eltűntek a plakkok. – Ez a kísérletsorozat megnyitja az utat a pikkelysömör kezelését szolgáló új terápia előtt – hangoztatta John DiGiovanni, a texasi orvoscsoport vezetője.

A mérsékelt égövi országokban a psoriasis népbetegségnek számít. Magyarországon a lakosság 3 százaléka, Skandináviában 8 százaléka szenved tőle." A cikk 2005-ös,azóta sem történt semmi. -  Ez egy régebbi hozzászólásom,erre reagált valaki hogy 2010-es cikket talált amiben az emberkísérleteknél hasonlóan jó eredményt értek el. Tehát,hol a szer?

Előzmény: hul (19681)