Köbarka Creative Commons License 2017.11.10 0 1 12907

Paks évzáró 2017, búcsúlevél helyett

 

Kedves Sporttársak!

 

Bárki joggal kérdezheti, hogy hol van az idei egyéni bajnokság bronzérmese. Az elmaradás okának megadása előtt szeretnék minden tájékozódási túraversenyzőnek, főképpen a dobogósoknak gratulálni 2017-es évi elért eredményükhöz.

 

Talán sokan emlékeznek rá, hogy az elmúlt két évben később érkeztem az évzárókra. Az ok akkor és most is a rangsoroló tájékozódási futóversenyen való részvételem volt, mert a tájékozódási futók versenyszezonja november végével fejeződik be. Ezen a hétvégén Nyíregyháza aszfaltját koptatom és Napkor rétjein, erdejében boklászom. Az évzáró és a verseny helyszíne egymástól olyan távolságban van, hogy el kellett döntenem melyik ujjamat harapjam meg.

 

Örömmel tölt el, hogy a túraverseny rendezők ismét visszatérnek a versenyrendezési elvek egységesítésére és remélem, hogy a rendezők a jövőben csak a legvégső esetben törölnek érintési pontot az értékeléskor, igyekeznek megtalálni a legigazságosabb, legjobb megoldást.

Kőbányai Barangolók Kupa 2018. évben nem lesz rendezve, a túl sok elkövetett rendezői hibák után nem vállalhatom, megnyugtató megoldásukhoz nem sikerült rendezésben jártasabb sporttársaktól iránymutatást kapnom. Talán a mostani megbeszélések hiányoztak.

 

A túraversenyzőknek továbbra is jó egészséget és sikeres, nem feltétlenül dobogós helyezéssel befejezett versenyeket. Eredménytől függetlenül egy megelégedéssel telt nap kétszeres öröm. A szabadban, friss levegőn eltöltött idő egészségünk alappillére, a feladatok megoldásához szükséges figyelem, felhasznált energia pedig kikapcsolódás a hétköznapok taposómalmából.

 

Nem búcsúzom.

Biztos vagyok benne, hogy 2018. évben is találkozni fogunk.

 

Sporttársi üdvözlettel:

Köbarka