Törölt nick Creative Commons License 2017.11.10 0 0 2524

http://www.nemzetisport.hu/foci-vb-2018/vb-2018-csodot-mondott-a-gorog-busz-kozel-a-horvat-kijutas-2602241

 

Vb 2018: csődöt mondott a görög busz, közel a horvát kijutás

 

Hatalmas lépést tett a világbajnokságra való kijutás felé a horvát labdarúgó-válogatott: Luka Modricék 4–1-re legyőzték Görögország a pótselejtező első mérkőzésén, így a görögöknek kisebb csodára van szükségük, ha ott akarnak lenni az oroszországi tornán.

 

 

 

Bár a görög Gazetta által beharangozott defenzív felállás elmaradt, a vendégek így is védekezésre rendezkedtek be a zágrábi mérkőzésen – hiába.

 

A horvátok már a 13. percben megszerezték a vezetést Luka Modric tizenegyesből szerzett góljával – Oresztisz Karnezisz kapus hatalmas hibát követett el, rosszul vette át a labdát a hazaadásnál, majd buktatta a lehetőségre lecsapó Nikola Kalinicet –, majd néhány minutummal később a Milan támadója is betalált – Kalinicet a kaputól három méterre, négy védő gyűrűjében találta teljesen szabadon a labda, így nem volt nehéz a kapuba továbbítania azt (2–0).

 

Az első görög lehetőségre 30 percet kellett várni, abból viszont gól lett: egy szöglet után Szokratisz Papasztathopulosz fejelt a jobb felsőbe (2–1).

 

A horvát válasz nem késett sokat, Sime Vrsaljko jobb oldalról érkező remek beadása Ivan Perisicet találta meg, aki közelről fejelt a kapuba.

 

Az Atlético Madrid védője a második félidő elején is magára vállalta a kiszolgáló szerepét, igaz, ehhez kellett Konsztantinosz Sztafilidisz hathatós közreműködése is: a görög védő nemes egyszerűséggel Vrsaljko elé tette mellel a labdát, míg a befejező szerepét Andrej Kramaric vállalta magára (4–1).

 

Horvátország – különösen az első félidőben – elképesztő fölényben játszott, Zlatko Dalic együttese akár kétszer ennyit is lőhetett volna. A háromgólos előny mindenesetre megnyugtatónak tűnik, a Gibraltár elleni 4–0-s győzelmet leszámítva a görögök legutóbb 2008-ban nyertek akkora különbséggel otthon, amely a vasárnapi visszavágón a kijutásukat eredményezné.

Az Észak-Írország–Svájc mérkőzésről itt olvashat!

 

VB-PÓTSELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 1. MÉRKŐZÉS

Horvátország–Görögország 4–1 (Modric 13. – tizenegyesből, Kalinic 19., Perisic 33., Kramaric 49., ill. Papasztathopulosz 30.)
A MÁSIK MECCSEN
Észak-Írország–Svájc 0–1 (R. Rodríguez 58. – tizenegyesből)
NOVEMBER 10. (PÉNTEK)
20.45: Svédország–Olaszország (Tv: Sport1)
NOVEMBER 11. (SZOMBAT)
20.45: Dánia–Írország (Tv: Sport1)

VISSZAVÁGÓK
NOVEMBER 12. (VASÁRNAP)
18.00: Svájc–Észak-Írország (Tv: Sport2)
20.45: Görögország–Horvátország (Tv: Sport2)
NOVEMBER 13. (HÉTFŐ)
20.45: Olaszország–Svédország
NOVEMBER 14. (KEDD)

20.45: Írország–Dánia