Aszpirin Creative Commons License 2017.11.08 0 0 8409

Elég sok informatikai fejlesztésben élenjárók voltak (ami elég fura ahhoz képest, hogy a többiekhez képest világszinten milyen kicsi /volt még akkor/ az OTP), és komolyan élenjárók a mai napig.

Az általad említettek mellett pl - ha jól csal az emlékezetem - az OTP vezette be először, hogy a számlás ügyeidet az ország bármelyik OTP-fiókjában intézhetted, nem kellett a számlavezető fiókba menned. Ma már ez mindenhol természetes, de akkor még egyáltalán nem volt az.

Ők vezették be elsőként azt is, hogy a számla azonosításához elegendő volt bármelyik OTP-s bankkártyádat magaddal vinni akármelyik fiókba, nem kellett magadnál tartanod a számlaszámot. Ésszerű és egyszerű, ügyfélbarát megoldás, ami már szintén mindenhol (talán) magától értődik, de akkor még ez is komoly újításnak számított, és ők voltak az elsők.

 

A netbankban a prémium ügyfelek számára egyébként nagyon komoly értékpapírszámla-funkcióik vannak. És egyáltalán, a netbankban minden ott van, hiteligényléstől, biztosításon és elektronikusan letölthető MINDEn szerődésen/dokumentumon át lakástakarékig meg akciós partnerek igénybevehető aktuális akcióinak aktiválásáig meg minden egyéb kutyafiszfaszig, egyszerűen nem ismerek ennél komplettebb netbankot, néha azzal játszok, hogy böngészgetem a netbankjukat, és mindig felfedezek valami újat. A legutóbbi ilyen felfedezésem: még azt is megmondja forintra, hogy a kiválasztott időszakban mennyi akciót hagytál ki a partnereknél való költéseid alapján. Konkrétan tételesen listázva, hogy mikor mit költöttél, és milyen akciót hagytál ki.

Mindez ötvözve a számomra leg-state-of-the-art-abb biztonságtechnikai megoldásokkal.

 

Náluk van sárgacsekk-befizetés a netbankban, érdemes megnézni, konkrétan egy sárga csekket töltesz ki elektronikusan, a végén még egy animáció is van, ami “leszakítja” a “postán maradó” nagyobbik részt, és megmarad a letépett bizonylat... mindez a netbank felületén. Ennél közérthetőbben és egyszerűbben nem is lehetne “sárgacsekket” befizetni neten, még a 76 éves anyukám is megértené, hogy minek postára vinni a sárgacsekket, ha otthon ugyanazt megteheted, ugyanazzal az eredménnyel.

 

A QR kódos fizetést is ők vezették be, ha jól tévedek. 

 

Oké, leállok most már, mert még azt hiszitek, hogy OTP-s partizánreklámot folytatok, pedig nem (erről könnyű megbizonyosodni néhány kattintással, mert az IRL identitásomat nem titkolom ☺ )

Előzmény: nyman (8407)