PETYUS Creative Commons License 2017.11.08 0 0 0

A mikrohullámú net szolgáltatók nem véletlenül háklisak a torrentezőkre. Amikor egy ügyfél töméntelen sok másikkal teremt kapcsolatot egyidejűleg, az az egész hálózatot le tudja ültetni. Olyankor nem csak a te kapcsolatod lassul le, hanem a többieké is, akik nem torrenteznek.

Igen, a szolgáltató részéről indokolt extrém net-használatnak tekinteni a torrentezést, mert extrém módon terheli a szolgáltató rendszerét. Aki ilyen rendszeren éri el a netet, az a torrent helyett keressen más megoldást a letöltésre. Ha a torrent nem kerülhető ki, akkor le kell korlátozni a saját megosztás kimenő sávszélességét és az egyidejűleg megengedett kapcsolatok darabszámát, ezáltal a rendszer leterhelése csökkenthető, és ettől a saját letöltési sebesség is növekedni fog. Amikor pedig nincs már szükség a torrent kapcsolatra, akkor le kell állítani a megosztást, és oda kell figyelni arra is, hogy a legközelebbi gépindításkor ne induljon el automatikusan.

A mikrohullámú net egy használható szükségmegoldás, amelynek a technikai korlátaival együtt lehet élni, ha a szolgáltató kellő eréllyel rászoktatja az ügyfeleket az önfegyelemre.

Előzmény: Bandris979 (-)