Tocy92 Creative Commons License 2017.11.07 0 0 15193

Igen, egyébként ebben a vereségben szerintem Ádám is vastagon benne volt, kezdve azzal, hogy ha Ivosev sérült, Baki sajnos egyelőre egy kicsit rutinosabb ifista szintjét hozta (nem baj, lesz még jobb is, lendüljön bele), akkor miért nem küldjük fel Blaskovitsot, legalább két percre megnézni, hogy mi van. Volt olyanja, hogy azt se tudta, mi történik körülötte, de ha még ilyen helyzetben sem tesszük fel, amikor tényleg nem tud ártani se, mert úgy ahogy van, rossz az egész helyzet, akkor mi benne a kockázat? Mindegy, persze utólag tényleg könnyű az edzőt is elővenni, de sajnos Ádámnak minden évben van egy olyan meccse, amit vagy túlgondol, vagy ragaszkodik ahhoz, ami egyértelműen rossz.

 

Így pár nap távlatából már nyugodtabban nézem az eseményeket, túl jól kezdtünk, kellett ez mindenkinek, játékosnak, edzőnek, szurkolónak, hogy kiderüljön, sajnos nem vagyunk mi olyan jó csapat, hogy félgőzzel játsszunk. Nem tudom, hogy mennyire volt ebben benne esetleg fáradtság, de én inkább a flegmaságot láttam.

 

A "nem érdekel" mentalitás kicsit már Szombathelyen is érződött, most még jobban, éppen ezért kellett volna egy jó Toma, aki legalább átmegy mindenkin, most sajnos ő volt a leggyengébb láncszem. Én azért úgy gondolom, hogy ha ő egészséges lesz, meg Dunn felszívja magát, akkor igazából bárkit meg tudunk verni mondjuk a Szolnokon kívül, de ehhez tényleg az kell, hogy igenis legyünk ott fejben.

 

Evans nekem egyre inkább kérdőjeles egyébként, nyilván nem fogunk légióst cserélni, meg nem is kell, úgyse találunk jobbat, de annyira el tud tűnni, hogy az nagyon bántó sokszor. A hat meccsből kétszer játszott jól, a MAFC ellen és Sopronban, a többin maximum felvillanásai voltak, vagy annyi sem, kicsit lassúnak is tűnt most, vagy nem tudom, talán ő is érzi a 35-36 percezést?

 

A másik meg, hogy abszolút nem irányít, elvileg 2-1-est kerestünk, hogy Dunn tudjon pihenni, erre ő játszik 39 percet, a maradék egyben meg Evans felhozza a labdát kétszer és ennyi. Se egy kettő-kettőt nem adunk neki, se semmit, pedig bár nem lát úgy a pályán, mint Dunn, azt szerintem többször bizonyította már, hogy képes ezeket megoldani. Most ha egy meccsen kétszer kapja meg úgy a labdát, hogy kreáljon játékot, akkor nyilván nem fogja megoldani.

 

Zegen már ott lesz Kinney, mondjuk nem félek én egy Vaughn-Kinney párostól, de ez a ZTE pont képes lesz szétdobni minket kintről, ami szerintem a legnagyobb problémánk védekezésben. Elég sokszor látni olyat, hogy a magasaink várnak egymásra, hogy ki hova is lépjen ki egy váltásnál, aztán mire eldöntik, már ott van egy üres hármas, na ez nem nagyon fog beleférni most. 

 

Arról egyébként tudni valamit, hogy Ivosev edz-e, vagy hogy javul-e, mennyire lesz egészséges hétvégére?