...slr... Creative Commons License 2017.11.06 0 0 31453

Nekem a szilikonzsír eddig bejött, talán a lámpáink más rendszerűek. Az én lámpáimnál nem a menet vezeti az áramot, sőt többségüknek kifejezetten szigetelt a menete. A cső felcsiszolt vége nekiszorul a kupak fenekének, ha az kicsit zsíros is lenne (nem kell, hogy zsíros legyen), a szorítóerő és a felületek egyenetlensége előbb-utóbb kontaktust létesítene. 

 

Ha mégis a meneten kellene átvinnem az áramot, a szilikonzsírt grafittal keverném. A grafit magában is kenőanyag, és kiváló vezető. Grafitot pedig ceruzabélből vennék, lehetőleg 6B-sből, vagy ha létezik, 8B-sből. Anno vettem rendes fából készült 6B ceruzákat potméter kezelésére, ma viszont már vannak sokkal vastagabb rajzeszközeim: Progresso, ami egy fa nélküli ceruza, a grafiton csak egy vékony festékréteg van, illetve használok 5,6 mm-es mechanikus ceruzát, ahhoz is vannak 6B-s hegyeim. A ceruzahegyben agyag is van, minél puhább a ceruza, annál magasabb a grafit tartalma. 

 

(nem felejtettem el félbe maradt beszélgetésünket, ha megengeded, visszatérünk később, ha már megismerkedtem az elterjedt áramkörök működésével)

Előzmény: Lacerta (31452)