Törölt nick Creative Commons License 2017.11.03 0 0 2136

1.  szüleim lakásában anyukám halála után lett tulajdonrészem, anyukám 50% tulajdonrészét hárman örököltük a húgaimmal. Most apánk is meghalt, azonban pár éve született az élettársától gyereke, szóval apánk 50% tulajdonrészét már négyen örököljük a kis féltestvérünkkel.
Én szeretném mihamarabb megszüntetni a közös tulajdont, szeretnék hozzájutni az örökségemhez. A két húgomon kívül a kis féltestvérünk anyja (gyámja) megtagadhatja, hogy eladjuk a lakást?

 

igen- egy ingatlan csak közös megegyezéssel értékesíthető kívülálló 3. személynek. ( nyilván el lehet adni tulajdoni hányadot is, de nem jellemző ) vagy megváltják a tulajdoni hányadat a tulajdonostársak közül valaki  

 

2.  Ha nem megy bele az eladásba, és benn akar lakni a lakásban, mit tehetek?
Apám nője, féltestvérem anyja annyi idős, mint én. Nyilván nem akarom megvárni, hogy melyikünk hal meg hamarabb...

 

használati díjat kérhetsz  - illetve perben lehet kérheted a közös tulajdon megszüntetését - ad abszurdum a végrehajtó általi árverést ( kb 2-3 év )

 

3. A másik, hogy állítólag apámnak nem volt bankszámlája. Pár éve örökölt egy lakást, ami eladott. Azt a pénzt mind otthon tartotta a mélyhűtőben? Ha gyanítom, hogy a nője bankszámláján tárolták apám pénzét is, be lehet vonni azt azt a számlát is a hagyatékba? Vagy ez nem így megy?

 

- kérheted- ha az élettárs azt mondja, h nincs pénz - mert felélték stb- elég nehéz lesz bizonyitani- egyébként is csak perben lehetséges.

Előzmény: pofonofon (2135)