pusikat Creative Commons License 2017.11.02 0 0 108

Britpop

Tökéletesen igaz amit írtál a tanfolyamokról. És a tanulás lehetőségeiről is jó tájékoztatást adtál.

 

Most leírom én is, amit én tapasztaltam és az utat, amelyen elindultam, hogy végre képes legyek megvalósítani egy weblapon azt, amit a megrendelő elvár tőlem.

 

Én két tanfolyamot jártam végig, és hatalmas csalódás lett a vége. Nem is beszélve a nem kevés kidobott pénzről.

 

A legjobban lehúzós az OWT volt. Ingyenes angol nyelvű YouTube linkekkel teletűzdelve, amelyekből sok már nem is volt megtalálható.

A saját videóinak a 90%-a jóformánhasználhatatlan volt.Kapkodta az egeret, követhetetlen volt. Le kellett tölteni és már nem is tudom milyen lassításban többször lejátszani. Mert vagy azt bogarásztam, hogy éppen hol jár az egér, vagy az alig olvasható apró betűvel írt szöveget olvastam. De hogy még élvezhetetlenebb legyen az egész, a szöveg hol itt, hol ott bukkant fel. De sohasem ott, ahol kellett volna. Az egész videó alatt egy szót sem szólt. Pedig annyi pénzért amennyit fizettünk, megérdemeltünk volna egy magyarázó szöveget.

(Ha valaki nem hinne nekem, adjon meg egy elérhetőséget és elküldök egy mintát, mert az összes anyagot lementettem a gépemre.)

 

A másik meg annyira gyerekes és annyira középszerű volt, hogy nem is tudtam, sírjak vagy nevessek. De legalább normális videókat csinált. Azt amit tanított, az következetesen volt felépítve. Csak éppen kevés és inkább gyerekeknek való.

 

A két tanfolyam után a PS használatának még a tizedrészét sem tudtam.

 

 

Van viszont egy magyar srác, aki ingyen, csodálatosan tanít, MÉREI TAMÁS.

A HTML és a CSS alapjait az ő videóiból tanultam meg. De vannak PS és Ilustrator videói is. A YouTube-on megtalálhatjátok. Nagyon hasznos lesz főleg a kezdőknek.

 

 

Nekem is az véleményem, hogy aki valós időben akar webdesigner lenni, az vegye a "nyakába" a netet és keressen, kutakodjon az angol nyelvű oldalakon. Nagyon sok ingyenes és könnyen érthető videót és leírást talál.

Ha nem tud angolul, akkor ott a jó öreg Google fordító.

Én eleinte olyan videókat kerestem, ahol egy szó sem hangzik el, csak az egérrel mutatja, hogy éppen mit csinál. Ha billentyűkombináció kellett azt pedig kiírta. Sok, igazán csodálatos megoldást így tanultam meg.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Britpop (103)