bigloui Creative Commons License 2017.11.02 0 0 145393

Kedves Pacman123!

Miközben kinyögtem a két kollégának az obligát választ, Te is voltál szíves részletes válasszal megtisztelni - köszönöm.

Mikor előző soraimat írtam, még nem láttam a szárnykészítés videoját, ui. az első link "a keretre mutatott".

Igazad van, a keret minden további nélkül lóghat befelé, de könyörgöm, hol marad akkor az esztétika, hm?

Szilárd műhelye hőszigetelt, neki azért nem látszik a keret "mélysége" - és épp ezért lehetett oly széles. És abban is igazad van, hogy a konstrukció mintaszerűen egyszerű.

A buzgó böngészés nyomán a szárny elemeit 4x6cm-es, míg a keretét 4x7cm-es elemekből terveztem.

A kereté tűnhet kissé karcsúnak, ám arra blazírozok, hogy egy-egy rövid, ill. hosszabbb oldalát a faház oldal merevítő bordáihoz (6,5x6,5cm) fogom rögzíteni csavarral és ragasztóval (köszi a D3 tippet).  A sarkokat - mint írtam volt, csap-csaprésesen fogom kialakítani. 

Kertünk, minek sarkában álldogál a faház, elég kicsi. A fal mellett tuják sorakoznak, a sarokban esővíz-gyűjtő hordó van, amihez oda kell tudni oldalazni, végül a fal külső síkjára lehajtható asztallapot készítettem - nejem lankadatlan fantáziájából fakadó kérésére. Ezért lesz a zsalugáter eltolható. A merülő fűrészkére a sarokhornyok mélyítése miatt (két lépésben)ácsingózok, és a már leszabott elemekem. Ha szerencsém van, a cserben hagyó asztalost a nyers szelvények leszabására tán rávehetem, ha nem - valóban marad az OBI, fatalepen még nem kutakodtam, hogy ilyen helyeken vajon vannak-e gyalult és jobb minőségű szelvények, hisz tulajdonképp' nem kell nagy hosszúság. Az elemek hosz-szabását kézi fűrésszel fogom végezni.

Van három vésőm, egy gyalum, akkus csavarbehajtóm, villamos fúrógépem.

A szorítós munkapad - legalábbis ebben az árfekvésben bizton nyilő-nyeklős, ezért használat előtt a padlóhoz fogom csavarozni, belsőmenetes Hilti hüvelyekbe, amiket le is tudok zárni, ha nincs benne csavar.

Bár csak kissé mélyedtem el benne, de nemigen leltem vasalatokat, csak ablak ollót. Emlékemben a régi garázsablak él, minekis alsó sarkain egy-egy csapos fix, ill. kiemelést lehetővé tevő zsanér volt. Zárat se leltem.

 

Hát itt tartok, köszi a sok-sok jó tanácsot.

Üdvözöl: Nagy Lajos    

Előzmény: Törölt nick (145389)