bigloui Creative Commons License 2017.11.02 0 0 145391

Kedves d-feco és halaloszto (Vajk)!

 

Köszönöm mindkettőtök tüsténti válaszát.

Hadd reagálok sorjában.

- minden tiszteletem egykori kézi munkádnak, feco, de kb. 6m hosszban sarokhornyot kigyalulni marha időigényes lenne és úgy érzem - amiként Te a felsőmarót - én meg a merülő fűrészt megengedhetem magamnak, ezért kértem jótanácsot a kiválasztáshoz.

- a faházba elegendő a kocka dizájn - ha nem így lenne, vennék úgy kb. 20÷25 eFt-ért csili-vili, hőszigetelt, stb. ablakot. De az id etúlzás lenne. Kedvet is kaptam egy jó kis fa munkához.

 

- Vajk: a garázsban tudok barkácsolgatni,a mit azért szeretek többé-kevésbe  tisztán tartani, ezért nem sajnálnám a fekete/sárga dobozért azt a12e Ft-ot - már ha alkalmas. Jó lenne az autó időnkénti kipuceválásához is, mert kitudj' meggid bírja az ősöreg multszázadi háztartási Eta. Ezért lettem volna nagyon kíváncsi az alkalmasságra.

ekereős tanácsot, böngészgetés közbe' jómagam is valahova ide lyukadtam ki, egy vacilla maradt, legyenek a lapok csak síkban mozgathatók, vagy válasszak elfordítható laposat. Ez utóbbi óhatatlanul gyengébb konstrukciót tételez föl - legalábbis a 10e Ft körüli ár kategóriában.

- legelőször tervet készítettem (szakmai ártalom: gépész tervező mérnök vagyok) gyakorlat híján anélkül neki se álltam volna. A tervekkel házaltam. Sajnos ide sehogyse sikerült beszúrni (dicsekvésképp), tényleg, hogy is kell az ilyesmit?

- a sarkok illesztését csap-csaprés módon terveztem, gérvágó fűrésszel, ilyenem van. 

 

Továbbra is nagyon várom a tisztelt fórumozó hobbi asztalosok jó tanácsát porszíó&merülő fűrész ügyibe - előre köszönve azt: Nagy Lajos  

Előzmény: d_feco (145388)