GPS Creative Commons License 2017.11.01 0 0 145342

 

Volt egy ismerősöm, akinek az apósom teljesen ingyen megcsinált nászajándékba egy komplett konyhabútort tiszta fenyőből. 

Nem telt el 2 év és az asszonyka hatására elkótyavetyélték a cuccot és vettek helyette hitelből egy bútorlap rettenetet.

 

Nézd, ehhez nekem lenne 1-2 hozzáfűznivalóm.

 

1) Attól még hogy egy (pláne konyha) bútor tömör fenyőből készült - az még NEM GARANCIA arra, hogy az a bútor egyben egy korszerű, praktikus, higiénikus és időtálló darab lenne.

Tömör anyagból is lehet készíteni stílusában korszerűtlen, használhatóságában nem praktikus, nehezen tisztítható és gyorsan kopó bútort.

 

2) Attól még hogy egy bútor tömör fenyőből készült az arra sem garancia, hogy az feltétlenül esztétikus is egyben.

 

Példa: Pont itt a topikon is posztolt egyszer valaki egy natúr-világos fenyőbútort - amelyiken egy tenyérnyi helyen, legalább 5 darab sötétbarna görcs volt - vagyis sötét görcsök százai hemzsegtek csak a fronton.

No kérlek, lehet, hogy valakinek ez tetszik - mert hogy a rengeteg görcs az olyan "naturális" -  de az is lehet, hogy másban ugyanez a silány, rossz minőségű alapanyag érzetét kelti.

 

3) Ugyanakkor: attól még, hogy egy konyhabútor bútorlapból készült - minőségi, kopásálló munkapulttal, korrekt, korszerű vasalatokkal, ízlésesen összeválogatott színekkel, kitanulmányozott, ergonomikus elrendezéssel és praktikummal - valamint tökéletes tisztíthatósággal - arra nem biztos, hogy minden esetben illik a lebecsmérlő "kacat" szó.

 

Igen, korszerű anyagokból is lehet rendkívül szép, praktikus és időtálló bútort készíteni - csakúgy, mint ahogy hagyományos anyagokból is lehet hitvány, gányolt, ósdi, idejétmúlt darabokat. 

 

Szerintem, legalábbis.

.

Előzmény: Mindenváró Ádám (145338)