rferi Creative Commons License 2017.11.01 0 0 145330

Én csináltam ilyet, csak négy lap harmonikázta magát össze 160 centiről.

Pántnak én mindenképpen zongorapántot ajánlanék, nem tesz jót az embernek, ha a pántok lelógósodnak, és összevissza harmonikázik a cucc, meg az sem, amíg a különálló pántokat belövi. Az női munka (csinálja a kurva anyja). Szóval tokhoz is, meg a lapok közé is azt tettem.

Mivel az enyém nagyon széles volt, ezért én alulra a legutolsó lap sarkára tettem egy görgőt, ami két golyóscsapágyon tartotta a súlyt.

Felülre pedig egy sima csap került, ami a tok felső keresztdeszkájába vágott horonyban futott, és nem engedte azt, hogy össze vissza lengjenek az ajtótáblák.

Szerintem neked alulra nem kell semmi, felülre is elég lesz egy ilyen megvezetés. Megvezető horonynak tettem egy alu U profilt, ezt besüllyesztettem a faanyagba. A csapot csinálhatod úgy, hogy egy 10x10mm-es rúdanyagot oldalról átfúrsz egy ötös fúróval, és áttolod rajta az ötös hengeres csapanyagot. Beleragasztod, vagy megütöd oldalról, hogy beszoruljon. Aztán ennek a fémbigyusznak fészket vésel az ajtólap felső élébe. Két plusz luk rajta, süllyesztve, és becsavarozhatod.

Még annyit, hogy én a lapok szélébe is raktam olyan rögzítőt, amit a kétszárnyú ajtónál használnak a kilincs nélküli ajtó rögzítésére. Alulra és felülre is, de nem az él felől, hanem a lapoldal felől lehetett használni. Így minden lap rögzítve volt teljesen. 

Ez talán egy ajtónál kényelmetlen lenne, valami patent kéne oda, amit csak a lap megnyomásával/meghúzásával lehetne be-ki kapcsolni.

Előzmény: Taki29 (145311)