spgabor Creative Commons License 2017.10.31 0 0 145277

Szia,

 

köszönöm a tanácsokat. Tegnap elmentem egy helyi boltba, valószínüleg ott fogom megvenni, mert van webshopjuk is és az árak is középkategória, így legalább lesz hova vinni, ha gari baj van.

Szóval összenézve a Bosch-sal a Makitát, a Makita tényleg nehéz, illetve nem áll olyan jól kézre. Viszont a boltban is azt javasolták, hogy inkább legyen piros Makita mint zöld Bosch. Több a gari, minimálisan kerül drágábba, de jobb minőség. A súlyát meg majd megszokom. Az asztalba építés miatt néztem a talpát, az nehezebb lesz mint a Bosch esetében.

Szóval két napja még a zöld gép kellett, meg az is tetszik még mindig jobban, de a Makitát mint márkát szeretem és a Bosch-ról sokan próbálnak lebeszélni, akik tapasztaltak is, így inkább mégis az lesz a befutó.

 

Illetve néztem akkor már ha ott jártam, egy excenter csiszolót is néztem, mert nekem még egy nagyon régi csiszológépem van, amiből folyton kiesik a papír. Elég idegesítő. Nekem ebből egy tök mezei is jó. Van a kínai, ami fordulatszám szabályzós 380W-os egy év garival, illetve a Metabó 240W-os, fix fordulat, 6 ezerrel drágábban. Az nem nagy különbség, háromszor annyi a garija (3 év). Van értelme a fordulatszám szabályozásnak itt (biztos van, csak nem tudom, hogy mi)? Mert akkor inkább vennék 18-ért egy Metabót mint egy kínait. Így ilyenből sem kellene másik életem végéig. :)

Előzmény: Hobbit_G (145261)