B.GY Creative Commons License 2017.10.30 0 0 19623

Megtaláltam :) Alfalaca  2016.12.30  

Üdv !

 

Látom mostanában eléggé téma lett a Neotigason. Bár én más betegség miatt szedem ( pityriasis rubra pilaris -így születtem és életem végéig velem marad). Sajnos nekem csak ez használ.

A mai legfrissebb információm szerint ne írassatok fel 10mg-ost se mert az is tartós hiánycikk lett. ( Erre a gyógyszertárban azt mondták ez annyit jelent hogy 1-3 hónap között érkezik szállítmány.)  Ma 2 órát telefonáltam mire sikerült találnom egy gyógyszertárat ahol kaptam egy dobozzal. ( ezt is a recepten szereplő 25mgos helyett ).
Most ne lepődjetek meg, de én már 14 éve szedem. Napi 35mg-ot, de ha nagyon fellángolnak a tünetek akkor ez megemelkedik napi 50mg-ra. Pár mellékhatás nekem is előjött az évek alatt, többnyire elmúltak ezek miután hozzászokott a szervezetem. Magmaradó tünetem az a töredező köröm és hogy vashiányom lett tőle. 3 havonta szigorú labor ! Az alkohol pedig ezen gyógyszer mellett tényleg felejtős !

 

Egy tapasztalat szteroid tartalmú kenőcs használata mellett ( bár itt leszögezném hogy akkor a testem 70-80 %-t kellett kennem, még a SOTE-n is meglepődött a doki mert ilyen kiterjedésben és stádiumban lévő beteget még nem is látott egyből jött is a fényképezőgéppel). Neotigason+Ftorocort hatására gyors javulás, de a májam nem bírta a terhelést. Hasi ultrahang mérsékelt májmegnagyobbodást mutatott. Szerencsére ez helyreállt miután elhagytuk a ftorocortot.  Elocom mellet ilyen gondok nem voltak, de az annyival gyengébb is. Viszont csak akkor szedjétek ha muszáj mert ez is csak egy méreg. 

 

Remélem valamennyit segítettem a fenti információkkal. Hamarosan szükségem lesz a következő adagra, remélem addigra érkezik szállítmány. Ha így lesz jelzem nektek mindenképp. ( Egyébként elég bosszantó hogy nincs a gyógyszernek helyettessítő változata, és ennek tudatában ekkora hiány léphet fel.) 

Előzmény: B.GY (19622)