unartis: Creative Commons License 2017.10.29 0 0 53526

Na ez az a rész ami engem is érdekel :), hogy milyen cucc az ami szükséges, meg mi az ami totál felesleges, a lentebb említett Horn-Zsilinszky könyv, már totál elavul ebből a szempontból. Azt tapasztalom, hogy ha a szűrő nem úgy működik akkor a növények alatt összegyűlök a nem kívánt üledék.

 

Nekem ez a külső  szűrő is új dolog(most ne kövezzél meg érte), néhány éve, hogy újra indult az akvárium, foltos páncélos harcsák kerültek bele, azokat korábban is tartottam,  akkor volt olyan hogy 100-nál több ikra tapadt az akvárium üvegfalára, majd ivadék úszott tova. De akkor még lehetett élő kaját venni  a kis kedvenceknek, a nagyobbjaim imádták azt, amit mostanság nem lehet kapni, mert az EU tiltja az élő eleség etetését :(, most meg a műeleséggel hamar kihalt a kis csapatom(ami 3-4 halból állt), hosszú távon száraz kajával nagyon nehéz jó kondícióban tartani őket(lehet, hogy rossz kaját adtam nekik). Kis belső szűrő elég jó hatásfokkal tisztán tartotta a vizet. Időnként leszívtam az anyagot az akvárium aljából, így nem nagyon volt gond.

Az utóbbi (kb 1 évben) növényes akvárium volt, halak nélkül, nem nagyon szembesültem az üledékkel. De most, hogy vannak újra halak, ismét előjött ez a gond, oda kell figyeljek rá jobban.

 

Illetve új megoldásokat keresek, így látom, hogy többen írtak erről a külső szűrőről, amit Te is említettél, röviden le tudnád írni a működési elvét.

 

Ami leesett ebből, hogy van egy másik aksi amibe átszívja egy csövön keresztül a 'koszos', üledékes vizet a szűrő, és a helyébe másikat is nyom ami már tisztított.

 

Ez az akvárium csak vizet tartalmaz, vagy növények is vannak benne(biológiai rá segítés)?

Előzmény: kisfaludy1 (53523)