swordofborsody Creative Commons License 2017.10.28 0 1 6194

 B.Emilnek alias Ulrich von...!

 

1,Emil volt egy megállapodás a Magyar Szablyavívó Iskola és közted,hogy nem  foglalkozol velük,mint volt( kb.három hétig) tanítványuk.Ne írogass róluk,ne utalgass rájuk,ne minősítsd őket semmilyen formában.Bármilyen nehezedre esik is,bírd ki valahogy. Egyébként sem, de volt tanítványukként pláne nem elegáns....nagyon nem.

 

2,Az iskola mesterei valóban nem keresik a társaságod,de az életben tudod mindennek oka van,ennek is.

Nekik is van véleményük rólad,abban biztos lehetsz,de nem mondják,nem írják,nem foglalkoznak veled mert tartják magukat a megállapodáshoz.Nem vagy te nekik olyan fontos ,mint amilyen fontosak ők neked.

 

3,A Borsody őrnagy által kidolgozott, "modern magyar kardiskoláról" meg ne írj semmit.Mert nem értesz hozzá.

 

4,Bay Béla könyvére meg ne hivatkozz,mert pl.Borsody őrnagyról adott jellemrajza a valósággal köszönő viszonyban sincs. Ahogy sok egyéb állítása sem,civil vívóként ugyanis a Borsody -rendszerről fogalma sem volt. A Toldi Miklós Vívómesterképző Intézet közelébe nem mehetett,nemhogy a vívótermébe. Alkalomadtán azért azon tűnődj el ,hogy Bay aki egy vadászbaleset során a saját kezének hüvelykujját lőtte el,milyen kardvívó lehetett,hüvelykujj nélkül?Talán akkor ennyit a kardvívó képességeiről.

 

 

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (6191)