ThomBoy Creative Commons License 2017.10.28 0 0 145151

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni, mert egyszerűen nem találok szakembert (nem csak nevében asztalost) aki képes egy nyamvadt asztal megépítésére, így kénytelen leszek magam nekiállni. A legnagyobb bajom, hogy az eddig felhívott asztalosok azt se tudják mi az a villás kihúzású asztal, a bútorüzletekben is alig lehet a végein meghosszabbítható asztalt venni, többségében közepén széthúzható és pótlap(okk)al megnagyobbítható asztalokat lehet venni.

 

Jelenleg egy olyan villás kihúzással rendelkező étkezőasztalünk van ami a végein hosszabítható meg, az új lakásban viszont egy lényegesen nagyobb, összetolva ~170x95-ös, kinyitva viszont ~260x95-ös asztalt szeretnénk. Vasalattal megoldható asztal is érdekelne, de amit találtam vasalatot az 200ezer forint önmagában és mivel az év 350 napján összecsukva használnánk ez eléggé földtől elrugaszkodott befektetés lenne.

 

Nem gondolkodunk semmi különleges alapanyagban, Egger bútorlapból is tökéletes lenne, mert úgy legalább biztosan megegyezne a konyhabútor színével (és anyagával), készre gyártott rozsdamentes lábakkal, bár a legjobban úgy tetszene ha az asztal a közepén lenne alátámasztva.

 

Fentiek alapján vagy egy asztalost keresek aki érti miről beszélek és ismeri az 1950-es években kiadott faipari alapismeretek tankönyvet amiben benne van a villás kihúzású asztal, vagy az asztal méretezéséhez interneten fellelhető anyagra, esetleg ha van ötletetek megfizethető vasalatra.

 

Előre is köszönöm!