földicserkó Creative Commons License 2017.10.24 0 0 993

Szerintem aktak, gubacsakta. Regeteg helyen látni, egész sorokat visz el mostanában errefelé. Családban 5 kertért aggódom, és sok megrendelő is félti a tujáit. Kertész kollégával konziliumot  tartottunk, és szerintünk a Flumite 200 viszi le egyedül. Az a baj a Flumite-al, hogy csak nyáron legális, szeptemberől elméletileg tilos eladni, de azért van rá esély, hogy még maradt valamelyik mezőgazdasági boltosnál, és ad neked. Ha mégse találsz, akkor egyéb atkaölő, de amikortól lehet újra kapni vásárolj be Flumite-bó, úgy hogy évente 4 alkalommal le tud fúni őket. Kettő tavasszal, kettő ősszel. Minimum 14 napot kell várni a két permetezés között, mert annyi idő kell az újabb generáció kikeléséhez.

Az atka és a tojások mikroszkóppal, komolyabb nagyítóval láthatóak.

 

Én úgy tudom, ha az ágak, egyes részek barnulnak, akkor atka, ha belülről kifele az egész növény, akkor gomba. A Flumite mellé a biztonság kedvéért én Dithane gombaölőt kevertem minden alkalommal, és tapadásfokozót is használtam.

 

Egy ismerösömnek azt tanácsolta egy kertész, hogy béreljen benzines permetezőt a művelethez, mert a hagyományossal nem tud befújni a sűrű tuják közé. Kipróbáltam és szerintem is igaz.

 

Én most itt járok a probléma megoldásában, de szívesen fogadom a kiigazításokat, javításokat, véleményeket. A mezőgazdasági boltban, ahol az átkát nézegettük a mikroszkóppal, azt mondta az egyik vásárló, hogy rezes lemosót lehetne még fújni rájuk novemberben. A réznél van valami a hőfokkal, csak nem emlékszem pontosan, erről hallgatnék véleményeket én is.

Előzmény: BakkeBoni (992)