Athena1985 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 24079

A solymári helyi építési szabályzat szerint szabadonálló beépítés lehetséges, a jogi telekhatártól min. 3 m távolságra, tehát a szomszéd és a saját épület között min, 6m-nek kellene meglennie. Ha ezt redukálni tudnánk 2m-re a jogi telekhatártól, segítene valamicskét... Asszem tiszteletemet teszem majd Solymár nagyközség becses önkormányzatánál.

Talajmechanikánk van az előző tulaj jóvoltából. A talajszerkezet elvileg Dachsteini mészkő és kiscelli agyag. A felszínen vöröses színű homokkő, alatta viszont már mállott mészkő és összeállott kőzetfelszín, ami a vizsgálat szerint alapozásra alkalmas. Talajvíz nincs, de mivel a hegy tetején vagyunk, időszakos rétegvízre számítani kell. Szerintem ezzel most mindenkit elrettentettem, de azért mi optimisták vagyunk. Jó nem annyira... Na szóval igen, ez telkünk szépséghibája, ezért érzem a féltetős megoldást statikailag nem annyira szerencsésnek, de hozzáteszem, a statikus majd megmondja, azaz remélem.

Mészhomok téglának utána fogok most nézni, nem vetek el semmit és minden ötletért, tanácsért hálás vagyok/leszek, még ha nem is egyezik a mi véleményünkkel, mert ezek visznek előbbre.

Előzmény: zsigusz83 (24077)