alsószéleközepe Creative Commons License 2017.10.21 0 0 310652

 Ja, hogyne.  Te meg el sem olvastad mit írtam pár napja...

 Nem akartam nagyom belekeveredni a témába, mert nincs értelme hozzá nem értőkkel vitázni,de mint írtam, több kutyám volt. 50 felett volt a számuk, bár legtöbbjüket nem igazán tanítottam, hanem csak "jó" gazdát szereztem nekik. Amelyiket tanítottam, mind "távirányítós" volt, és amennyiben nem volt tökéletes a távirányítás, az abból adódható eseményeknek elébe mentem.

 

 Pl az elég makacsnak ismert fajtájú Dobermann kanomat vezényszóra elhívtam a tüzelő szukától...   Azokat a fajtákat, vagy egyedeket amelyekben magasabb a gazda iránti megfelelési kényszer, számotokra elképzelhetetlen dolgokra lehet megtanítani.

 A mostani divatból tartott kutyákat még ingerszegény környezetben sem tudja a kutyatartók legtöbbje magához hívni... elképesztő milyen agyatlan tanítási sémákat követnek, és annak az eredménye az irányíthatatlan, kiszámíthatatlan kutya.

 

 Ismerőseim közt vannak kutyakiképzők, Volt Szerbiában élő, Piteket harcoltató ismerősöm.    Szerintem a legtöbben akik itt most okoskodtok, még egy igazi Pitet sem láttatok közelről, és azt sem tudjátok milyen is az valójában, meg mitől az, de azért jól meg akarjátok mondani a tutit.

Előzmény: szilvatövis (310649)