Wattocsak Creative Commons License 2017.10.20 0 1 7174

Szerintem hihetetlenül sok a fal és az ablak. A nappali födém satatikája is érdekesnek tűnik annak fényében, hogy harmónika ajtót akarsz beteni ami a födémre terhel rá. A fesztáv miatt irreálisan drága lesz a födém.

Amint látom a környezetemben egyszerübb és olcsóbb a tégla legyen teherhordó a szigetelés meg szigetelés. Ezért a 44-es téglát messze elkerülik. A kombi kazánról meg nem is beszélnék, az a legfapadosebb megoldások egyike. Kanadllónak aztán semmi értelme. Amint begyújtasz mindjárt elszalad a hőmérésklet a lakásban azaz nyithatod az ablakot.

A konyha és a spajz szerintem nagyon szerencsétlen, közel jár a használhatatlanhoz. Alapszabály a konyhában az ablak és a sarok között min 60 centinek kell lenni. Ha a rajz szerint építed meg sehová sem tehetsz felső szekrényt, vagy csak az ablakos faltól bizonyos távolságra.

Amúgy érdemes elolvasni http://koos.hu/temak/tanacsadas/ cikkeit.

 

Megjegyzem én is tervező vagyok és azt látom, hogy ahol a megrendelő beleszól a kialakítandó rendszerbe az mindig csak rosszabb lesz. Még nem láttam olyan tervezőt akihez bemennek egy ház tervvel az örülne neki. Fiam építész, de kirázza a hideg tőle.

Tehát csak óvatosan a tervek mutogatásával az építész elött :-)

Előzmény: GotzG (7157)