Skodával Határos Creative Commons License 2017.10.18 0 0 17324

Hát, ismét itt vagyok megint egy ismeretlen problémával :P

 

A nagy helyzet az, hogy reggeli indításnál, rajta van a kézi gáz, általában szoktam hagyni hogy járjon egy percet a motor, hogy melegedjen, de ma reggel hirtelen leállt a motor.

 

Indításra pöccre indult, felvette a szívatós magas fordulatszámot, de kb 10-20 másordperc múlva ismét leállt.

 

Ezt olyan négy-öt alkalommal ismételte, utána elvettem a szívatót, helyette kicsit pumpáltam a gázt és utána minden ment a szokásos módon, de aggasztanak a furcsa jelenségek.

 

Főleg, hogy az utóbbi időben, hosszabb állások után - kb 8+ óra - mintha dadogna a járgány alapjáraton, de nem folyamatosan. Olyankor gáz adásra időnként mintha kihagyna egy ütemet aztán megindul.

 

További érdekesség, hogy nem minden nap, de általában reggeli első indításkor elő-elő fordul, hogy haladás közben, főleg alacsony fokozatban időnként mintha egy-egy ütemre elfogyna a nafta a járgányból.

 

Ez utóbbi arra emlékeztet mint mikor a benzin szűrőm volt eltömődve, de per pillanat pont most cseréltem szűrőket, meg légszűrőt és gyújtógyertyákat a téli felkészülés jegyében.

 

Aggaszt, hogy ha ilyen furcsaságokkal találkozom ősszel akkor mi lesz majd télen -14°C hidegben.

 

A vén vas az egyetlen közlekedési lehetőségem és szükséges a melóba járáshoz, úgyhogy minden ötletet, javaslatot szívesen fogadok.

 

Más

 

Ha minden terv szerint megy, akkor 2018 első félévben sajnos meg kell váljak hű paripámtól, és mivel szeretném, hogy ne a bontóban végezze, itt fogom elsőként meghirdetni.

A járgány 1984-es 120 L, Pécs környékén található, napi használatban van és hát... rengeteg apró problémája van amihez sajnos nem értek, de hozzáértő lelkes Skodásnak alighanem gyerekjáték a javítás.

 

Az árban alighanem meg tudunk egyezni, a pénz mennyisége kevésbé fontos nekem mint az, hogy jó helyre kerüljön a járgány, mert sokáig és jól szolgált.

 

A gondokról kívánságra listát írok és/vagy dokumentálom őket. (ilyenekre tessék gondolni, hogy napellenzők nincsenek, a fűtés/hűtés szabályzót a fékpadon szétrázták és az istennek nem tudom összerakni, az ülések kárpitozását megette az UV, így csak huzattal esztétikusak)

Nem zsákbamacskát akarok elsózni.