pimre Creative Commons License 2017.10.17 0 0 12106

Ez attól függ, hogyan tároltad a filmjeidet és egyéb dokumentumaidat. Na meg a tárolóhely kapacitásától.

 

1. A windows alapértelmezésben a rendszerkönyvtárban tárolja a dokumentumokat (ezen belül a filmeket is). Ez általában a C:\<felhasználónév>\....\dokumentumok mappa (úgy emlékszem , hogy az XP-nél is valami hasonló volt, de a lényeg a rendszerkönyvtár.)

 

Új rendszer telepítésekor ez általában megy a levesbe, de a win7 ha talál előző rendszert, akkor azt menti egy Windows.old mappába (Feltéve, hogy van hozzá elegendő hely a winchesteren). Aztán majd innen kell kibányásznod a filmjeidet, és áttenni az új helyre. Ha ott van elég hely.

Véleményem szerint a windows.old mappa készítése borzasztóan lelassítja a telepítést, rengeteg helyet foglal feleslegesen, és utána úgyis ki kell keresni a filmjeidet és egyéb dokumentumokat. 

Ezért ilyenkor inkább az előzetes mentést ajánlanám. Mégpedig vagy külső eszközre, vagy egy másik partícióra.

 

2. Én a winchesteremen (ha csak 1 van) létrehozok legalább 2 partíciót, egy C:-t a rendszernek, és egy D:t a dokumentumaimnak (ha több winchesterem van, akkor az egyik a rendszer, a másik a dokumentumok helye). A telepítés után pedig mindig azzal kezdem a munkát, hogy az eredeti Dokumentumok mappa helyét (Tulajdonságok->Hely) átirányítom a D:-n létrehozott Dokumentumok mappába. A Képeket, Zenéket és Filmeket pedig ezen belülre. Így amikor ezeket mented, akkor ők ide kerülnek.

Ha ez a helyzet nálad is, tehát a filmjeid nem a rendszerpartíción vannak, akkor nincs veszély.

 

3. Léteznek áttelepítő programok, de én ezeket nem ismerem, és az igazat megvallva nem is merném használni. Az a biztos, amit magam mentettem.

Előzmény: pá_ria (12105)