Szabó Máté 1988 Creative Commons License 2017.10.16 0 4 11745

XXXIII.

1. fejezet

Elérkezett február első hétfője (azt hiszem talán 5-e). A hatágyas szobába egy újabb szobatársat kaptunk, mégpedig Farkast. Ő róla annyit érdemes tudni, hogy addig is kollégista volt, csak egy másik, négyágyas szobába, ahol Ronalddal, Kornéllal és Csanáddal volt együtt. Az utóbbi kettőnek a szülei január 31-vel visszamondta a helyfoglalást, méghozzá családi- és pénzügyi okok miatt. Ronald és Farkas viszont nem maradhatott így egy szobában, mert folyamatos balhé volt kettejük között. Ezzel kapcsolatban két ellentmondásos pletyka volt a suliba. Az egyik az volt, hogy Farkas kikezdett Viktóriával (Ronald csaja volt), a másik pedig az volt, hogy Ronald és Farkas között intim kapcsolat van, amit Viki jelenléte miatt Ronald nem akar felvállalni és ezt nehezményezi Farkas. Az érintetteket hiába faggattuk, sosem mondtak semmit. Pont ezért inkább homo kapcsolatról szóló pletyka vált erősebbé. Az, hogy Farkas lesz az új szobatársunk, az már karácsony előtt tudtuk. Engem ért egy nagyobb meglepetés, amikor Kriszt és Petit láttam azon a hétfő reggelen a kollégium előtt csókolózni. A szobatársamról nem volt titok ugyanis, hogy barátnője van, akivel több, mint 2 éve együtt vannak.

 

2. fejezet

Eltelt jó egy hónap, amikor elkezdett Farkas rámozdulni Lacira. Ez nem csak nekem tűnt fel, hanem Krisznek és Gergőnek is. (Gergő volt ugyebár a harmadik ’régi’ szobatárs) Ekkor végleg összeállt az a kép, ami nekem már bizonyos előjelek miatt már sejtettem, hogy ez így lesz! Még pedig azért, mert megpróbálta magát kéretni Laci előtt. De, amikor kikezdett vele nyíltan, akkor kicsit mintha féltékeny lettem. Azt nem értettem, hogy miért is vagyok féltékeny, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy ha már Ronalddal nem ért célt, akkor lecsap Lacira. Emiatt az érzés miatt szégyelltem is magam, hisz nekem ott van Erik, akit szeretek. De felmerült az a kérdés bennem, hogy akkor tényleg miért is vagyok Lacira és Farkasra féltékeny. De mindegy. Eltelt a hét és Eriket végre újra a karjaimban tudhattam. De ennek sem tudtam igazán örülni. Végig volt bennem egy hiányérzet. Aztán vasárnap este, amikor visszaértünk Erikkel a kollégiumba, akkor megint szembesültem vele, hogy Farkas közeledést mutat Laci iránt, aki ezt nem utasítja el. És ez egyre jobban fájt. De bekellett, hogy lássam, hogy Laci viszonzása annak lehet köszönhető, hogy én visszautasítottam a fiút. A következő hetekben, hónapokban ez így folytatódott. Az érzéseim még zavarosabbak voltak, mint akkor, amikor Peti és Erik között őrlődtem. Egy nagy különbség kialakult a két helyzet között. Peti esetében az volt a kettősség, hogy a fiú velem szemben megkövetelte a titoktartást, aztán meg nyíltan ölelkezett, csókolózott egy másik fiúval. Ezzel szemben Laci felvállalta magát az előző tanév legelején. Az viszont tény, hogy ezt Farkas csak kb. 2 hónappal azután tette meg, hogy átkerült a mi szobánkba.

 

Összefoglalva: Nekem egyfelől ott volt Erik, de másfelől féltékeny voltam, hogy Farkas láthatóan lecsapott Lacira.

 

A folytatást (sőt reményeim szerint - folytatásokat) a hét folyamán küldöm! Várhatóan legkésőbb e hét csütörtökig bezárólag!

 

utóirat: Krisztofer becézéseként is használjuk a Krisz-t.

Előzmény: Szabó Máté 1988 (11744)