Tocy92 Creative Commons License 2017.10.16 -1 0 15166

Na, hát a kitűzött három győzelem elég gyorsan meglett :) Sopronban sem leszünk esélytelenek, megnézve a Kecskemét elleni meccsüket, csak a hazai pálya szól mellettük. Zagorac védekezését gyönyörűen meg tudja majd büntetni Dunn akármelyik magasunkkal, hármasban pedig nincs olyan gyors amerikaijuk, aki büntetné Ivosevet - Dénes ugye nem ilyen, ha meg a három mezőnylégiósukat rakják egymás mellé, akkor támadásban valamelyiket mi is szétszedjük, de nagyon csúnyán. Nem mondom, hogy nekünk áll a meccs, mert idegenben minden bravúr, de hogy taktikailag megvannak a fegyvereink, az biztos.

Érdekes egyébként, hogy milyen védekezést játszunk, komolyan élmény nézni, ahogy mondjuk Ivosev elkezdi hármasként, aztán egy váltás után bemegy rim protectornak, az ellenfél pedig nézi, hogy most akkor mi is van. Egyelőre elég sok üres hármast dobhatott mindenki ellenünk, ebben nyilván benne van az is, hogy lassabbak vagyunk, de főleg a fáradtság szerintem, egyébként kiválóan oldjuk meg.

És még egy dolog: Spicát tökéletesen használjuk, ezt szintén öröm nézni. Nem várunk tőle lepattanózást (Hendlein és Ivosev bő 20-at átlagol együtt, de Dunn is 5 felett, Spicától elég a kereken 4 is eddig), nem várjuk tőle, hogy irányítsa a védekezést, hogy védje a gyűrűt, azt mindig megoldja a másik két magas (2,67 blokk jön eddig tőlük). Várjuk viszont, hogy kamatoztassa az erősségeit: a játékintelligenciáját (5,33 gólpassz), a post move-jait, a középtávolijait. Biztosan van még hova fejlődni, de nekem meglepő, hogy ilyen hamar ennyire megtaláltuk ismét a helyét, amiben óriási szerepe van Dunn játékának, de Ádámnak is.

 

Ja és Dunn, ez a faszi embertelen, hogy mennyire uralja a játékot még mindig, komolyan, mindenféle Govens elbújhat mellette az előző két meccs alapján. Hogy meddig bírja a 40 percezést, az más kérdés...

Viszont tényleg muszáj hozni egy ötödik külföldit, nincs ezen mit ragozni, meg "húszmilliózni", elő kell venni azt a húsz milliót Szita Úr zsebéből, vagy akárhonnan, mert így egy zseniális csapat mehet a kukába karácsonyig, ha nincs még egy bevethető ember. Jó lenne Baki, de úgy hallani, hogy ő egy ideig nem lesz...