Párizs73 Creative Commons License 2017.10.15 0 0 1341

gingergirl 2017.09.20
0 0 1025

Mikor jó sok évvel ezelőtt egy ismerősöm mondta, hogy vett HP szert gyógyszertárban, csak lestem, hogy ez kb lehetetlen. Hiszen homlokegyenest megy a HP alapvetésével. Akkor még nem volt világos, mi folyik. Ma már igen.

 

Néhány évtizeddel ezelőttig, senkitől nem háborgatva, a homeósok szép csendben tették a dolgukat. Jött hozzájuk, aki jött, rázogatták nekik a vizeket, hígítgattak, stb. A megoldásaik működtek (állatokon is). Kevesen ismerték őket, híresek sem voltak (ez ma is így van), nem celebeskedtek. Aztán mikor a kommunikációs technológiák ára elért egy olyan szintet, mikor már nem csak a szükségszerű dolgokról esett szó mondjuk egy telefonálás/csetelés alatt, elterjedt a módszer neve és működési elve. Egyetlen darab HP-hez értővel sem lett több, csak a többen hallottak a módszerről. Olyannyira, hogy volt egyre többen kérdezték, hogy miért nem ezt használják a mellékhatások tömkelegével járó gyógyszeripari termékek helyett.

 

A gyógycégek tulajdonosainak ez nyilván nem tetszett. Így hát létrehoztak olyan "termékeket", amelyeknek semmi hatásuk nem volt, és "homeopátiás szer" néven betolták a gyógyszertárakba. Hangsúlyozom, az eredti HP-hez semmi közük nem volt és ma sincs. Az igazi HP-seknek természesen semmilyen érdekképviseletük nincs, nem tudták megvédeni a módszerük nevét, tehetetlenül nézték, hogy tették tönkre a HP nevet mások.

 

Természetesen nem maradtak el a "hivatalos vizsgálatok" sem, amelyek az évek alatt "eljutottak" oda, hogy "a HP hülyeség".

Most kell még pár év, hogy a népek fejébe is ez ivódjon be és ha a "homeopátia" szót hallják, automatikusan kerüljék el és maradjanak a szokásos termékeknél.