tp329 Creative Commons License 2017.10.13 0 0 42885

Sziasztok!

 

Majd hétvégén próbálok pár fotót összehozni a PET palackos megoldásról, most csak annyit, hogy célszerű az alját kilyukasztani a tartónak (konzerv doboz), hogy ha kerül bele víz, akkor ne álljon meg benne. (alapvetően száraz, de ugye balesetek adódhatnak)

De egészben amúgy is csak az önitatóknál használom, ha "pohártartónak" kell, akkor levágom az alját is és csak palástot használom a konzervdobozból.

 

Fülatkáról még annyit, hogy csak folyamatos írtással lehet megszabadulni tőle, ha csak akkor lépsz akcióba, amikor látod a tüneteket, akkor mindig lépéshátrányban vagy.

Még pár éve rászántam kb.  fél évet a heti írtásra (csak a kénpor + a szokásos takarítás) és eltűnt és azóta nincs. Akkor régi, több évtizedes fa ketrecek voltak és fa ketrecek vannak most is, de évek óta nincs tünet. És itt is fontos a szelekció, olyan anyától amelyikkel "állandóan" gond van, nem kell tenyészállatot meghagyni, a másik a zárt telep, ha gyakran új egyedek kerülnek be, akkor azzal újra behurcolható sok minden, jó, ha a kórokozókból is saját állományunk van :-) . Az új törzsek, főleg ha virulensebbek, gyakran okoznak problémát.

 

Még egy fél mondat. Valószínűleg az írott szöveg eltérő értelmezése miatt akadtunk meg a nyúl fülpiszkálása mikéntjén, nincs jelentősége. A kén, természetes atkaölő (is), növényvédőszerként is arra (is) használják és ott sincs várakozási idő, de számos helyen alkalmazták, alkalmazzák a mai napig (pl. kénes samponok) csak a szintetikus szerek sok helyről kiszorították. Továbbra sem a reklám helye, csak a teljesség kedvéért......