vrobee Creative Commons License 2017.10.11 0 3 440451

A széttepert családi kocsi mennyit fogyaszt százon? Hat litert? Akkor 21 forintért fognak autóval utazni, azaz a feléért.

 

Pályán ritkán jön ki annyiból, plusz ökölszabályként az üzemanyagköltségnek nagyjából másfél-kétszeresét veheted, ha a kocsi távolságra jutó változóköltségét meg akarod kapni.

(Tudom, néhány topiktárs autója szinte csak inni kér, sose romlik el, és esetleg kifejezetten termeli a kopóalkatrészeket menet közben, az átlagra viszont inkább a fenti szám a jellemző.)

 

Ugye, milyen érdekes dolog ez a nagy árérzékenység? Az ember aszerint árérzékeny, hogy mit akar bizonyítani.

 

Jaja... Az, hogy mondjuk egy kétgyerekes család autóval megy kirándulni, többnyire nem anyagi kérdés, akkor is, ha sokan így racionalizálják. Aki egy családi utazást tömegközlekedéssel tervez el, az felvállal egy csomó macerát, kötöttséget, és még ha minden a tervek szerint alakul, akkor is rendszerint komoly időveszteséget. Különösen igaz ez, ha több célpontot akarsz összekötni, amelyek némelyike mondjuk kevésbé frekventált útvonalra esik.

 

Nagyon nehéz tudomásul venni, hogy az ember vonatozik, mert ott van, praktikus és életszerű.

 

Kétségtelenül adódik ilyen helyzet is...

 

Nekem minden pénzt megér egyébként, hogy nem az utat kell figyelnem x óra hosszat, hanem hasznosabb dolgokkal foglalkozhatom. Ez megfizethetetlen!

 

Ez megint nagyon egyedi dolog. Másoknál ez lehet egy -nem mindent eldöntő- faktor, sokan viszont mondjuk kifejezetten szeretnek vezetni. Akkor mi van...? :)

Előzmény: felucca_02 (440443)