portugéza Creative Commons License 2017.10.11 0 0 34669

Ez a "hivatalos" menetrend. Több buszállomáson is ez van képernyőn megjelenítve az utasok számára... (Podgorica, Niksic, talán Budva is, stb.). Gyakorlatilag az összes montenegrói távolsági buszjárat benne van. Viszont nem tartalmazza a helyi/helyközi/regionális buszokat! 

 

Ha Budváról mennél Perastba, a távolsági busz vezetőjét vagy az "utaskísérőt" meg lehet kérni, hogy ott is álljon meg (persze ha útba esik...), ha egyébként nem állnának meg amúgy is. Vagy pl. Kotorban regionális buszra szállsz Perast felé (Blueline társaság). De azoknak a megállói tipikusan nincsenek jelezve, és nehéz a neten menetrendre bukkanni (nekem van két évvel ezelőttről, ha kell). Egész évben járnak, mert a helyiek használják főleg.

 

A szabad ülőhelyek száma azt jelzi, a menetrendoldal mennyit kötött le a busztársaságnál. Azon kívül természetesen lehetnek és vannak is szabad helyek. Belföldre felesleges előre megvenni online a jegyet szerintem. A menetrendoldal megbízható - annyira, mint maga a menetrend. Változások, kimaradások, főleg szezonban a tengerparton késések vannak ettől függetlenül.

Előzmény: bambulacska (34667)