felucca_02 Creative Commons License 2017.10.11 0 6 440443

Győr Miskolc teljesáru jegy 6000 Ft, a két gyerek féláron utazik, a két szülő meg 30%-os kedvezménnyel, akkor egy útra 14 ezret pengetnek ki, körülbelül. Gondolom, a te számításod oda-vissza útra vonatkozik.

 

14 ezerért utaznak négyen 322 kilométert, viszonylagos lazaságban. Kilométerenként 43 forintért. Mivel nem autózom, nem ismerem a pontos árakat, de valahol 350 körül van a benzin, ugye?

 

A széttepert családi kocsi mennyit fogyaszt százon? Hat litert? Akkor 21 forintért fognak autóval utazni, azaz a feléért.

 

Tegyék azt, ha jól esik. Győr és Miskolc között hét rongyos ezres a különbség, ami egy bevásárlásnál három kézmozdulatnál elmegy, észre sem veszed. Ez nem az a világrengető, mindent rögtön egyértelműsítő különbség. Ahogy attus mondta, leszarja a költséget. Hát itt is uyganez a helyzet, ha az ember amellett dönt, hogy vonattal megy, mert az életszerű, bármiylen okból, akkor leszarja a hétezer forintos különbséget. Nem ettől nincsen utas.

 

Az eggyerekes család persze már rögtön más árkategória, a háromgyerekes meg akkor megy akocsival, ha hülye. Persze, a háromgyerekes is kocsival fog menni, mert ő is leszarja a költségeket, csak ő a másik oldalról.

 

Ugye, milyen érdekes dolog ez a nagy árérzékenység? Az ember aszerint árérzékeny, hogy mit akar bizonyítani.

 

Nagyon nehéz tudomásul venni, hogy az ember vonatozik, mert ott van, praktikus és életszerű. Akkor is, ha adott esetben drágább.

 

Nekem minden pénzt megér egyébként, hogy nem az utat kell figyelnem x óra hosszat, hanem hasznosabb dolgokkal foglalkozhatom. Ez megfizethetetlen!

Előzmény: Törölt nick (440438)