TR FX Creative Commons License 2017.10.09 0 6 34661

Nálam jelentem nem marad el! :-) Múlt vasárnap jöttünk vissza, 1 hetet voltunk és szuper volt, mindenkinek csak ajánlani tudom!


Wizzair-el repültünk Podgoricába, onnan kb 1.5h alatt transzferáltak el bennünket Kotorba. Az óvárosban laktunk a Rendez Vous Hotel-ban. Nem egy fényűző hely, de funkcionálisan rendben volt és tényleg szuper helyen van egy jó kis kóborláshoz a szűk utcácskákon. 2 éjszakát maradtunk Kotorban, első nap bejártuk az óvárost, felmentünk az erődbe  és a kikötőben Miki tours-al elmentünk egy 2h-s hajókirándulásra (Our Lady's of the Rocks, Perast) az öbölben 15 EUR-ért. Mi a viatoron előre megvettük a jegyet online, de kb mindenki más a helyszínen fizettet ugyanannyit, úgyhogy nem igazán van értelme az előre foglalásnak.Sajnos egész nap borult volt és szemerkét az eső, úgyhogy nem élvezhettük a látványt teljes pompájában, de még így szürkésen is csodaszép volt.


Másnap szikrázó napsütésre és kellemes késő nyári időre ébredtünk. Korán keltünk, mert ezen a napon a környéket szerettük volna bejárni.Szervezett kirándulást foglaltunk még itthonról. Mivel a túra végén már nem akartunk visszajönni Kotorba így azt előre leleveleztem, hogy mi bizony bőröndöstül mennénk. Nem volt vele gond.A napot egy Njegusi nevű faluban kezdtük ahol montenegró legrégebbi éttermében megkóstoltuk a helyben világhírűnek számító sonkás-satos szendvicset. Finom volt és megnyugtatta a régi monarchia kora beli szerpentínen felkavarodott gyomrokat is. Az ide vezető úton kétszer is megálltunk a magasból fotózni az öblöt, Csodálatos látvány volt.A következő megálló Lovcenben volt II. Péter (Petrovic Njegos) király mauzóleumánál. Az előző napi kotori erőd mászás után már nem igazán vágytam több lépcsőre, de itt azért meg kellett mászni még jópárat. Cserébe a látvány kárpótol. Tiszta időben (és ottjártunkkor az volt) innen szinte egész Montenegrót belátni. Amivel nem árt készülni az a meleg(ebb) ruha, mert mégiscsak 1600m-el van a tengerszint felett, itt már érezhetően hűvösebb a levegő.Innen a régi fővárpsba, Cetinjébe mentünk. Tettünk egy gyors sétát a főutcán és bementünk a kolostorba is. Térdet-vállat takarni kell a belépéshez, a fényképezőgép-telefon használatára pedig nagyon kényesek. Magában az épületben egyébbként összesen 2 helyiség látogatható, úgyhogy türelemmel ki kell várni a bejutást.Ebéd után a Skander tavon hajóztunk egyett. A bátrabbak csobbantak is egyett az egyébként nem túl meleg vízben. Mi inkább kihagytuk és beértük a látvánnyal. Az angol útitársak viszont nehezményezték, hogy nem hűsít eléggé! :-)))

A napot egy budvai városnézéssel zártuk volna, de logisztikai okokból mi előbb elköszöntünk a csoporttól és helyi busszal elmentünk Becici-be (0.5EUR) , ahol a hét hátralévő részét töltöttük.

 

A Tara Hotelben (ex-Sentido Tara) laktunk és teljesen elégedettek voltunk. A Hotelnek van saját beach club-ja a  parton. Kicsit sétálni kell, de nekünk belefért.

Szerencsére az idő lehetővé tette, hogy kiélvezzük a partot. Egy felhősebb délutánunk volt amit felhasználtunk arra, hogy bepótoljuk a korábban ellógott budvai városnézést egyébbként meg végig strandidő volt.

Budva óvárosa aranyos, kellemes, de nálam Kotornak a nyomába sem ér. Ami nekem itt élmény volt, hogy 1,5EUR-ért körbe lehet sétálni a városfalon. Az azért elég vicces - ballra a házak udvarai, jobbra meg a tenger. És Kotorhoz hasonlóan itt is minden tele volt cicákkal.

Egy sétát mindenképpen megér, ha az ember a közelben van.

 

Szerintem alkalom adtán járunk még Montenegró felé, mert azért akad ott még mit nézni és Kotort nagyon megnézném egyszer napsütésben is.

Addig is olvaslak benneteket tovább szorgalmasan! :-)

Előzmény: szervezkedő (34631)