portugéza Creative Commons License 2017.10.08 0 5 34656

Ezek szerint Budván lehet olyan szállást foglalni, ahonnan nem túl nagy sétával elérhető strand? 

 

Igen, de attól függ, melyik strand - szerintem. Azok a szállások, amik az óvároshoz (és így a Mogrenhez) közel vannak viszonylag, azok drágábbak és érdemes időben lefoglalni. Persze, kinek mi a közel és mi a drága, az más kérdés.

 

 

Ezek a buszok amúgy teljesen jó opciók, járnak sűrűn?

 

A budva környéki helyi/helyközi buszokat nem próbáltam. Viszonylag sűrűn járnak. Azt a kb. 10-15 percet szerintem ki lehet bírni, akár állva is. A Kotori-öbölben buszoztam a helyiekkel augusztusban, ott éppen állóhely jutott, de kibírtam, még csomagokkal is. Lehet még kishajó járatokkal menni, a Ploče strandra asszem 5 euró / fő a retúrjegy a Slovenska Plažaról. A szigetről meg már volt szó nemrég.

 

 

És a Mogrennél a víz is nagyon zsúfolt? 

 

A parthoz közel relatíve sűrűn szoktak lenni , de aránylag messze ki lehet úszni (a bójákig). Ott már van privát szféra, és onnan még jobb a kilátás. Nem csak a Sveti Nikola szigetre, hanem a budvai óvárosra is rálátni, de a partra visszatekintve sem érdemes csukva tartani a szemet, meg hát ott van a nyílt tenger. A partról a Mogren 1-en csak a sziget látszik (1. kép), míg a 2-es strandról már az óváros is, ahogy a 2. kép igen jól demonstrálja. 

Előzmény: OrSoLy (34646)