charlie72 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 41556

Egyetértek, a kajakos szezon még javában tart. Sőt, most a vizen nem éget a nap.
Most csütörtökön és pénteken én is kajakoztam a dunán, Hartánál.

 

Csütörtök: érdekes hogy nem volt erős szél, de az a fajta délnyugati szél volt amely ráfúj a nyilt dunára amitől hosszú nagy hullámlökések keletkeznek. Trak-Seeker kajakom van, összerakható (greenland style, skeen on frame). nagyon élveztem a hullámokat, amelyek a partról nem tűntek nagynak, de bent már felemelték időnként a kajak elejét. Lefelé felemelte visszaejtette, de fölfelé evezve a hullámok tetején is szörföztem kicsit. Jó lett volna még nagyobb hullám, szóval a következő ilyen élmény evezés a balatont fogja követelni! Amikor oldalról kaptam a hullámokat, fordulások, akkor egy kicsit még nekem izgalmasabb volt, lévén azért is mert nem vittem magammal a spric-deck-et (a partról nem tűnt szükségesnek), egy két kisebb fröccsöt kaptam a 14 fokos vízből, de nekem az még belefér. Majd ha 12C alá megy akkor már én sem vagánykodom - nameg a nagy balatoni hullámok beköszönnének.. 

 

Péntek: ez már vegyes élmény, kajakozni jó volt ugyan, de ami még történt velem az már nem. Gondoltam meg osztom ezt is, vagy inkább kibeszélem hogy csökkentsem a frusztrációm, amit ez az eset okozott:

- Mint utólag számomra is világos már, hibát követtem el. Vettem egy kajak vontató kis kocsit, péntek délelőtt vettem át (RTM tip, fehér műanyag felfújható kerekek). Délután kiprobáltam de! - ott hagytam a parton mert úgy gondoltam nincs lenn senki és úgysem megyek 1..2 km nél messzebb onnan fel. Csak egy pecás (valszeg nem horgász!) volt feljebb egy 50 100 méterre, autóval lenn a part mellett. Jónagy kerülővel kerültem őt felfelé evezve, gyakorlatilag áteveztem a középen túlra.. Mikor visszafelé jövök, még a középtől onnan és feljebb is, a-felé ahol hagytam a kézi taligát azt látom hogy az ember megy a kocsijával lefelé a parton, majd hirtelen kicsit visszatolat. Meglátta a kis taligát! Kiszált, én ekkor máris irányba vettem az amúgyis közeledő célt. Felveszi a taligát. Én azonnal elkezdek orditani felé hogy hééé, ne vidd el. De nem hallja ezt meg. Még gyorsabban evezek, már csak 100 200m lehet. Bedobja emberünk a taligát a csomagtartójába, nem néz a duna felé pedig ekkor is hangosan üvöltök hogy: "ne lopd már eel" - ám; ellopja és elmegy. Később megnéztem a pecázásának helyét. Ott találtam egy kék törött lavort amit ott hagyott, mivel törött volt (ő törhette el). Onnan is gondolom hogy az övé lehetett, hogy előtte nem volt ez ott, amikor mások horgásztak (csütörtökön). Tanulság nekem: magammal viszem a kis kajak vontatót máskor. Igaz ez a típus nem olyan amit könnyű magaddal vinni, ezért rendeltem egy jobb típust amit oda erősítek majd a kajak kötéltzetéhez. Nem a 22 ezer forintot sajnálom. Csak rossz volt látni hogy én előzékeny vagyok a pecással ám ő nem az velem, és még szemetel is.

Előzmény: guinnis (41555)