nistelrooij Creative Commons License 2017.10.08 -2 1 118197

Hokiban a Stanley Cup a leglegleg, fociban meg a World Cup. Megint szélsőségesen gondolkozol, nem kell eltörölni a válogatott focit. Csak megreformálni a selejtezőt. Kár nincs miről beszélni, mert a szar katari VB után inkább bővítik 48 csapatosra a VB-t... az is érdekes lesz, 16 db hármas csoport a tornán, csoportban 11-es szétlövés hogy ne legyen döntetlen, emiatt olyan buszparkolás lesz hogy csak na, hiszen az esélytelenebb csapatnak egyszerűbb büntetőkre játszani, de legalább a plusz meccsek miatt a FIFA 1-2 milliárddal többet kaszál.

Na de hol van még 2026, nekem most nem stimmel az annak ellenére Európának jár a legtöbb hely a tornán, mégis nekik szinte a legnehezebb: UEFA zónában a csoportgyőztes jut ki, a 8 második egymás ellen play-off a maradék 4 helyért. A csoportban és a pótselejtezőben is már kiesnek jobb nevek, mindig van nagy hiányzó.

Ehhez képest a CONCACAF zónában egy 6 csapatos csoportból még a 4. is kijuthat még interkontinentális pótselejtezőn ha megveri az ázsiai 3. érkezőt. Dél-Amerikában meg van az a nagy 10-es csoport és az 5. helyről is lehet játszani pótselejtezőt Óceániával. Afrika tiszta sor, két kör után aki életben maradt 20 ország beszórják 5 db 4-es csoportba és mindegyikből a csoportgyőztes kijut.

Európábából így több komoly/nagy múltú futballnemzet megszívja már a csoportban vagy a pótselejtezőn, míg Közép- és Dél-Amerikából ki lehet jutni egy 6-os csoport 4. helyéről is, mint Mexikó legutóbb 2 meccset nyertek csak a csoportban, selejtezőn megverték Új-Zélandot.
Európában meg ugye hollandok, csehek szívás, a play-off körben az is lehet egy skandináv se jut ki vagy horvátok, portugálok vagy a vitézkedő UK kis csapatok walesi bárdok, észak-írek. Ezek mind jobban hiányoznak mint egy Peru vagy Panama. Lehet mondani "hé nistelrooy ne sírj már, a hollandok tényleg bénák Van Gaal óta" amit én alá is írok, viszont röhej hogy az ugyanúgy bénázó Argentínának még mindig van esélye kijutni 10-ből 5. helyen és interkontinentális selejtezőn. Persze franc tudja lehet ha brazil, ARG, Chile, URU, PARA, Kolumbia stb. mintára Európában lenne egy 10-es csoport amiben németek, franciák, angolok, hollandok, olaszok stb. egyszerre és csak fele jut ki az se tetszene hiszen az már önmagában egy mini VB lenne. :D

Régi 16-ról 32-re majd 48-ra emelkedik a létszám, aztán mégis Európa szívja meg mindig, köszi FIFA.

Előzmény: giornalista (118196)