BZoltan Creative Commons License 2017.10.05 0 0 62682

A karbonlábnyomot manapság minden eszköz beszerzésekor, minden szolgáltatás igénybevételekor érdemes figyelembe venni. Az ökológiai tudatosságnak alapvetően meghatározó eleme ez. Igenis egy organikus gazdaságban manapság szempont az, hogy a használt eszköz előállításának milyen környezeti sőt társadalmi hatásai vannak.

 

Az érvelésed (a teljsen irreleváns és érthetetlen személyeskedésen túl) amúgy arra épül, hogy régen valamit biztonságosnak tartottunk amiről mára kiderült, hogy nem az. Ezért szerinted amit ma biztonságosnak tartunk arról szerinted holnapra kiderülhet, hogy veszélyes.

Az élelmiszeriparban használt anyagok több évtizede nagyon szigorú toxikológiai vizsgálat alapján kapnak szerte a világban forgalombahozatali engedélyt.

Azok a példák, hogy egy adott anyagot egykor biztonságosnak hittünk és később kiderült, hogy veszélyesek azért  nem állják meg a helyüket, mert nem arról van szó, hogy valamikor csináltak a kezeletlen alumíniummal, azbeszttel, röntgennel toxikológiai vizsgálatot és akkor jók voltak az eredmények, de bezzeg most újra megvizsgáltuk és kiderült, hogy veszélyesek. Azoknak az anyagoknak amiket te példának hozol _NEM_ volt korábban toxikológiai vizsgálata... és amint megcsinálták azonnal kiderült, hogy veszélyes.

De ezek a toxikológia vizsgálatok évtizedek óta ugyanazon protokol és ugyanazon szabványok alapján mennek. Ha érdekel ez a téma akkor szívesen megadom édesapám elérhetőségét. Ő a Magyar Toxikológiai Társaság egyik vezetője és a legrégebbi magyar toxkológiai vizsgálatokat végző privát kutatóintézet alapítója.

 

Előzmény: m-s-m (62681)