debramorgan Creative Commons License 2017.10.04 0 0 3313

Szerintem a Nyári Palota volt a legjobb látnivaló Pekingben - a Nagy Falat leszámítva természetesen -. Hatalmas terület, szép környezet, sok látnivaló. Mi kombó jegyet vettünk, ami tartalmazta mind az 5 látnivaló megtekintését (templomok, kert, és egy kis turista csapda). Nekünk 6 óra simán elment, és ennyi idő alatt esélyünk sem volt körbesétálni a tavat, és hajókázni sem maradt időnk. Szerintem reális a teljes nap, mert az utazás is hosszú. Este a szállásra visszafelé pedig lehet még csavarogni a városban. (pl. a Wangfujing Street-en bámészkodni - enni nem ott érdemes, de fényképezni annál inkább.)

 

A Mennyei Béke Temploma volt az első, amit láttunk, ott találkoztunk először a jelenséggel, hogy fotózkodni akarnak velünk, odafelé jöttek az első sokk-élmények (pl. a térkép előtt állva nem tudták megmondani, hogy merre van a templom, vagy nem tudtuk milyen belépőjegyet veszünk, mert nem értettük a kiírást stb.). Talán ezek mind hozzáadnak az emlékeimhez, de én kifejezetten pozitívan gondolok rá vissza, és biztos nem hagynám ki.

 

Nekem a Tiltott Város volt a mélypont (nem mondnom, hogy csalódás, mert nem vártam semmit), ott nem éreztem katarzist. Hatalmas tömeg, tűző nap, nem is fértünk oda mindenhez, és picit el is untam a végére. Persze látni kell, ez nem kérdés, aztán ki-ki vonja le a maga következtetését. :) A Szén-dombra a kijárattal szemben viszont mindenképpen másszatok fel. Kb. 300 lépcső, és csodás panoráma van a Tiltott Városra.

Előzmény: zalan98 (3311)