Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2017.10.04 -1 0 5969

Simplex,

1. Nem vettem kötözködésnek. Normális hangnemben társalgunk. :-)

Vadidegen fegyverrel & 0 tapasztalat:
Azért előbb kölcsönvettem egy ilyen plüsikardot a helyi AE-oktatótól, hogy szokjam, lássam a lehetőségeit. Utána pedig készítettem másolatokat, azzal gyakoroltunk egy keveset a párommal. Így volt valamennyi - minimális - tapasztalat, plusz igyekeztem mindent elolvasni, pl. Sch.... blogjának Meyer hosszúkardvívásáról szóló bejegyzéseit.

Sz332 már leírta: tessék elmenni 2 évre olimpiai vívást gyakorolni.

"Csak ehhez az kellene, hogy el kellene hajtani az összes kungfu oktatót 2 évre olimpiai vívni, meg 2 évre HEMA-zni, és egyből óriási szintlépés lenne tudásban és használhatóságban." (HM, 85950. hsz.)

2. Ha már játékelmélet, akkor nekem a Generous Tit for Tat változat tetszik a legjobban.

https://www.forbes.com/sites/rogerkay/2011/12/19/generous-tit-for-tat-a-winning-strategy/

(Úgy érzem, a topikban alkalmazva is működik ;-))

Annyi biztos, hogy adni jó, valahogy ösztönösen az, ettől jobban ketyeg az ember immunrendszere, és félig telinek látja azt a bizonyos pohárat. Még akkor is, ha ebből nincs azonnali és látható profitja... csak valami hosszú távú "karmikus varázslat".

Egyértelműen változtathatunk dolgokon. Gondolj bele, hogy pl. milyen nagy dolog a Sch... által szervezett verseny. Egész biztos, hogy sikeres lesz, aztán híre megy. Sokan elgondolkoznak: miért ne tudnánk mi is csatlakozni, netalán valami hasonlót csinálni, hiszen mindenki jól jár egy ilyen rendezvénnyel.

Előzmény: Simplex-CG (5968)