Hírfigyelő Creative Commons License 2017.09.28 -5 1 37169

Nekem a nagy forgalomra való 2×2 sávos utak terén egy dolog tűnik nagyon szembeszökőnek: ha az M15-öst dél felé Veszprém irányába hosszabbítanák meg, akkor annak úgy volna igazi értelme, ha Veszprémtől délre elvszik délnek a 73-as út mellett, Balatonfürednek csinálnának egy északi és egy nyugati elkerülőt, tovább levinnék az utat Tihany, majd egy híddal Szántód és Kőröshegy felé, és a Kőröshegy-Kaposvár utat pedig 2×2 sávosítanák.

 

Ezzel megvalósulna a rövid nyomvonalú, kerülő nélküli Kaposvár-Veszprém-Győr összeköttetés, mert ezeréves gond, hogy a Balatont merre kerülje ki aki Kaposvárból Győrbe tart, Ny-ra, vagy K-re tegyen-e egy hatalmas kerülős "vargabetűt"!

 

Kellene hozzá egy magas építésű(!!!!) ívhíd vagy függőhíd Tihany és Szántód közé, egy olyan, ami alatt az összes balatoni hajó vígan átférne, és a tájba illően szép is volna, a lomha kompok meg elmehetnének műemlékeknek... ! A Balaton két partja között Tihany és Szántód között a legkisebb a távolság, és itt még áthidalható is lenne. Ott ehhez egy kb. 2,5 km hosszú híd volna elégséges. Mennyiből lehetne egy 2×2 sávos 2,5 km hosszúságú hidat kiépíteni?

Előzmény: Mash_bakter (37167)