Kisa Creative Commons License 2017.09.28 0 0 163347

Nem baj, azért reagálok :)

 

Én már leginkább azt csinálom, hogy az adott munka javítására adok árajánlatot. Ebben benne van minden. Egy év gari, anyag, munkadíj, segédanyag, és +-10-15%-os mozgástér.

 

Mikor jön azzal, hogy Ő majd megveszi az anyagot, csak mondjam már meg a Unix számát, mert nehogy rosszat hozzon, akkor nézek rá bután, mint, aki nem érti a "cituációt" (Badár után szabadon.) :)

Anyagbeszerzés is egy szakma. Sokat könnyítettek a "nagykerek" ésd a márkakereskedők is ezen az utóbbi évtizedben, de legyen már ez a javítók szerencséje is.

 

6-8000+Áfa/fő munkadíj nagyon riktán tartható. Ahhoz nagyon jó melók kellenek. Ha egy képzett szakember tud termelni stabilan napi 30.000 Ft nettó nyereséget, az már nagyon jó. Persze alkatrészárakkal,munkadíjjal, mindennel cakk-pakk.

 

Lehet én csinálom rosszul, de ez így megy.

Két melóshoz nem árt három állás és még két fő, akik intézik a napi ügymenetet. Egy embert meg lehetne spórolni, de akkor az egyik melós esik ki mindig a szerelésből.

 

Szóval számoljunk havi 1.2M stabil bevétellel. Ebből kell fizetni egy három állásos műhely bérletét. (Akinek ez saját tulajdona, persze sokkal jobban kijön, de a mostani ingatlanárak mellett ez biztosan több 10M egy frekventáltabb helyen.)

Hozzájön még négy fő fizetése, járulékai,rezsi,  SZJA, műhely fejlesztés, szinten tartás, garanciális dolgok miatti veszteség, szoftverek bérlése, frissítése és ezer apró dolog.

 

Azt az egyszerű dolgot nem értik meg sokszor, ha mi visszük futómű állításra az autóját akkor 12 pénz, ha Ő viszi akkor meg 6.

Azért, mert az egyik melós jobb híjján Facebookozik egy órát a futóművesnél és az valakinek ki kell fizetnie.

Megérti, de neki nincs erre ideje, nem is tudja hogy, meg mit, de mégis sérelmezi hogy mennyivel drágább, mert Ő fél napig dolgozik ennyi pénzért...

 

Előzmény: cam aro (163345)