Törölt nick Creative Commons License 2017.09.27 -1 0 9603

Naoxnak abban igaza van, hogy megint magamból indultam ki, de lehet, hogy másvalaki, aki teljesen más életvitelt folytat, más a szakmája, ismeretei, kapcsolati hálója, az nagyon meg is szívhatja, mert zöldfülűként úgy csőbe húzzák, hogy ijedtében maga ismeri be a tévedésben tartást, és ezzel károkozást. Ez pedig BTK-s csalás. (318)

 

Szóval azt tanácsolom, ha valaki ilyen helyzetbe kerül egyszer valaha, akkor villámgyorsan válasszon a 2 út között: vagy szól, és tisztázza a félreértést, mint én is tettem jelen esetben, vagy LELÉP a pénzzel.

 

Ha viszont lelép, akkor attól a pillanattól fel kell készülni a későbbi védekezésre. Gondolok itt olyanokra, hogy kétszer meg kell kérdezni, hogy: "akkor készen vagyunk?", "akkor biztosan készen vagyunk"? "nem kell még valami papírt aláírni?"

 

Közben fejfájást színlelni, lehet kérni egy pohár vizet, és szédülni, leülni.

Mindezt a kamera miatt.

A későbbiekben lehet erre a rosszullétre hivatkozni, ha sikerül bizonyítani, hogy tudott arról, hogy a másik fél tévedett. Nem volt beszámítható, más problémája volt, magával volt elfoglalva, és nem figyelte, hogy a másik fél tévedett vagy nem, mert magával volt elfoglalva.

 

A másik dolog a lelkiismeret. Nekem ez kevés összeg volt ahhoz, és egy szimpatikus asszonyságot nem akartam kicsinálni. Ha 800 ezer euró lett volna, és egy bank vesztesége, akkor simán lelépek.

 

Ja, és ilyen esetben a megadott lakcímet kerülje, aki ilyet tett addig amíg személyesen (nem telefonon) nem beszélt az ügyvédjével, ahol pontosan elmondja mi történt. PONTOSAN! Az ügyvéd majd eldönti, hogy vissza kell fizetni, vagy megúszható a dolog. Köztes kompromisszum, hogy leülhet pár hetet, hónapot, és ha neki ez megéri az összeget, akkor folytassa...

 

Itt hívom fel a figyelmet, hogy már mindenki otthon van: Tarsoly Csaba, a Quaestro mester, Hungária csalói: K. Lászlóné, született P. Jolán és S. Pista, meg a Kulcsár is... stb.

 

Ha valakinek nincs jó ügyvédje, annak probléma lehet hirtelen leakasztani egy normálisat addig, amíg haza nem megy. Persze lehet olcsó hotelben lakni is pár napig...

Pénz van a zsebben ügyvédre is, meg hotelra is.

 

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (9602)