M.Lacy Creative Commons License 2017.09.25 0 0 16570

Az lehet, hogy a cikk nem teljesen korrekt, de a lényeg benne van. Kialakul egy olyan baktériumflóra ami nem normális. A patogén, kórokozó képességgel bíró baktérium, parazita, gomba, vírus keveréke került túlsúlyba a jótékony hasznos összetevőket tartalmazó bélflóra helyett. A káros összetevők is mindig jelen vannak csak olyan mennyiségben, hogy azt a szervezet tudja kontrollálni. Amikor túlsúlyba kerülnek a kártékony összetevők, akkor jönnek a panaszok, reflux, emésztési zavar, puffadás, hasmenés, kinek mi. A helyreállítás módja a nagy kérdés. Valóban egyik módja lehet ennek az általad említett székletátültetés: http://medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/szekletatultetes_2016_ban Sok dolog nem tisztázott még ezzel kapcsolatban, de ha már semmi sem segít akkor van értelme a dolognak. Általában családtagot ajánlanak donornak és friss széklet alkalmazását javasolják. Ez azért elég nagy tortúra minden szempontból és egy alkalom valószínűleg nem elég.

 

A másik megoldás a hagyományos étrendi alapú. Eddig nekem sem vált be egyik probiotikum sem. Viszont a növényi alapúakkal érdemes próbálkozni mert vesztenivaló nincs és nem is károsak. Ki lehet próbálni például a fokhagymát: http://www.egeszsegtukor.hu/gyogynoveny-lexikon/fokhagyma.html Gyomor és emésztőrendszeri problémákra évezredek óta használják sikerrel. A lényeg a mennyiségben van. Minimum napi 3 gerezd maximum 12. Vannak olyan esetek ahol már annyira legyengült az emésztés, hogy már nem fogja tolerálni a fokhagymát.

 

https://www.google.hu/search?q=fokhagyma+%C3%A9lettani+hat%C3%A1sa&oq=fokhagyma+%C3%A9le&aqs=chrome.1.69i57j0l4.4943j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Előzmény: sogormail (16566)