Slam Jr. Creative Commons License 2017.09.23 0 0 143187

Google search: Géniusz Plusz asztalos OKJ képzés vélemény

 

Az egyéni gyakorlatot nem magadnak kell intézni? Itt úgy volt, hogy segítenek találni gyakorlati helyet, de aztán nem törték nagyon magukat. Szerencsére találtunk egy helyet, ahova tudtunk menni. Ebből 200 tanórát kell megcsinálni és leigazoltatni. Az meg volt adva, hogy mennyibe kerül a tanfolyam, ha járunk központi gyakorlatra (ez volt Esztergomban), illetve anélkül.

Egyébként az egész valami 430 ezer Ft volt mindennel együtt, ebből a vizsga 60 ezer Ft. Amikor ez indult tavaly ősszel, akkor én - illetve többen - nem találtam ingyenes képzést, most állítólag van a Kaesz Gyulában.

Hétvégenként (2-3 hetente) volt az oktatás, péntek délután, szombat-vasárnap 8-tól. Elmélet Pesten, gyak Esztergomban.

Az elmélet tulajdonképpen egy zacskó fruttit nem ért, szerintem innen a fórumról többet tanultam. Pontosítok, 2 tanár volt, aki elméletet tanított. Az egyikük az anyagismeretet, ő nagyon lelkiismeretesen, részletesen és jól leadta az anyagot, neki maxi respect. Az, hogy ebből vizsgán szinte semmit nem kérdeztek vissza, az már nem az ő baja. A másik tanár, aki a minden egyéb elméletet tanított... volna. Ő inkább csak alibizett, minden hétvégén ugyanazokat ismételgette, ugyanazokról sztorizgatott. Ja és mindig befejezte pár órával (!) hamarabb szombat-vasárnap, mert hát ugye rotyog már otthon a húsleves, mindenki menne haza, szóval minden szenvedjünk bent olyan sokáig... szóval nem igazán tanított semmit, az a lényeg. Volt olyan, amikor elfelejtett bejönni. Ugye az ember péntekre elintéz fél-egy nap szabit, hétvégén megy reggel 8-ra és akkor ez várja... na mindegy.

A gyakorlat Esztergomban tök jó volt. Egyrész a gépek, másrészt a tanár miatt is. Ez egy középiskolának a gyakorló műhelye, elég jól fel van szerelve, a kisebb-közepes gépek főleg Festo(ol), a nagyok meg Felder gépek (maró, kombigyalu, szalagfűrész).

Ilyen:

 

 

A gyak tanár meg egy marha rendes, hozzáértő ember, róla csak jót tudok mondani.

Viszont a gyakorlat kevés, asszem 9 hétvége volt az egész, ebből lehetne több. Az elmélet meg talán elég lenne, csak töltsék ki hasznosan. 

A Géniusz meg sokszor nem szól időben, ha mi nem kérdezünk rá a dolgokra és akkor észbekapnak, akkor meg adjuk be/töltsük ki/legyen kész tegnapra... szóval kicsit érdekesen működnek. Ja és a bizonyítvány most lett kész, azt szívesen kipostázzák 2500 Ft-ért. Sajnos ez már nem fért bele a tandíjba... 

Persze lehet, hogy másik képzésen jobb tanárt is ki lehet fogni elméletből, de azért ne legyenek illúzióink, ez egy profitorinetált cég. 

 

Lényeg a lényeg, ha valaki a tudását szeretné tökéletesíteni a hobbijához, ahhoz nem ajánlom, akkor inkább olvasgassa a hobbiasztalos blogot, a fórumot, könyörögje be magát valami műhelybe (a megspórolt tandíjból is lehet ebbe invesztálni). Ha viszont kell a papír, ahhoz jó lehet, bár mondom, elvileg most indul ingyenes képzés asszem a Kaesz Gyulában, de nem néztem utána. Ja és most állítólag jól bevásároltak valami pályázatból egy szabad szemmel is jól látható összegért Festool gépeket, szóval ők is jól fel vannak szerelve.

 

 

Előzmény: Surka (143172)