Négy dolgot figyeljél meg rajta:
1. Csuklósan kifordítható-e a kalapjából a tönkje? --> Igen?: akkor Tarlógomba.; Nem?: akkor Gyilkos galóca.
2. Leszedéskor maradt-e utána minden példány után egy földbe szakadt bocskor? --> Igen?: akkor Gyilkos galóca.; Nem?: akkor Tarlógomba.
3. A gallérja hosszanti irányban finoman és sűrűn csíkolt-e, mintha egy tetűszedő fésű fogaival végigkarcolták volna? --> Igen?: akkor Gyilkos galóca.; Nem?: akkor Tarlógomba.
4. Ha a gombát egy éles késsel kettémetszed, akkor a lemezek a kalap szélén a legszélesebbek-e, avagy nem ilyenek? --> Igen?: akkor Gyilkos galóca is, és Tarlógomba is lehet, mert mind az Őzlábgomba-féléknél (amelybe a Tarlógomba is bele tartozik), mind a galócaféléknél a lemezek a kalap széle felé a legszélesebbek.; Nem?: akkor valamilyen más fehér lemezű gombát találtál.
A Tarlógomba jó ehető gomba, nyugodtan megeheted.
A Gyilkos galóca veszélyessége viszont nem szorul semmilyen magyarázatra sem.