wanbo Creative Commons License 2017.09.22 0 0 3303

Sziasztok! 

 

Időközben beszereztem a kínai Lonely Planet Guizhou kiadványát, és nagyjából összeraktam egy útitervet, ehhez szívesen venném a Guizhout már megjárt olvasók véleményét. Nettó 4 teljes napom lesz Guizhou-ra, Kaili kezdéssel. Mint gondolom mindenkit, engem is a nemzetiségi falvak érdekelnek elsősorban, ezért pl. az Anshun-nál található vízesés, illetve egyéb látnivalók valószínűleg kimaradnak időhiány miatt. 

 

Tehát 4 napra én ezt gondoltam:

 

1. nap reggel 8:30 körül érkezem Kaili-ba vonattal, gyorsan keresek egy szállást, lecuccolok és már indulok is. Jidao - Langde - Leishan - Paika - Xijiang kört tenném meg az első nap (esetleg valami kihagyhatatlan a környéken?), ezek közel vannak Kaili-hoz. A kínai nyelvű Lonely Planet ajánlja a Langde - Leishan szakaszt gyalog megtenni (kb. 4-5 órát ír), a többi busz. Estére vissza Kaili-ba. 

 

2. nap: reggel busszal Yaoshan Guzhai (ez elvileg Yao nemzetiségi falu, közel a következő megállóhoz, ami a Lonely Planet egyik ajánlása, ezért vettem be a tervbe), majd Xiaoqikong (ez a Lonely Planet szerint Guizhouban top 3-as attrakció, korábban nem is hallottam róla, képeken szép, ez egy kb 4 órás program, tóval, régi híddal szép természetben séta gyakorlatilag), ha itt végeztem, akkor busszal vissza Kaili, útközben megállva Dongzhai falunál, illetve esetleg Shiqiao falunál (ez a kettő útbaesik), ami a papírkészítésről híres. Estére vissza Kaili-ba.

 

3. nap: Korán reggel busz Cangjiang-ba (vagy egyből Zhaoxing-ba?), ahonnan Basha falu és Zhaoxing a terv. Erre felé gondolom többen jártak már, Zhaoxing az egyik leghíresebb település, hol érdemes megszállni? Úgy tudom, szállás mind a 3 településen van. E két település mellé beleférhet még valami érdekes a környéken? 

 

4. napra szeretnék tanácsot kérni, ugyanis estére vissza kéne érni Guiyang-ba (másnap reggel indul a vonatom Kantonba)

 

 

Zhenyuanben volt már valaki? Képek alapján nagyon hajaz Fenghuang-ra, érdemes megnézni? Bár nem tudom, hová férne be az útitervbe.