CBNora Creative Commons License 2017.09.22 0 0 66205

Nálunk is már reped, potyog a paradicsom. A lombját már nem is nézem, olyan mindegy, itt már az első fagyok sem lehetnek messze. Annyi még van, hogy szendvicshez elég, picit még több is.

Szerencsére múlt szombaton befejeztem a krumpliszedést. Úgy volt, hogy hétfőre marad, de a szombati program halasztódott, és milyen jó... Idén kötött talajon van, most már ragadós sárból kellene kivakarni.

Elég jó lett a krumplitermés. A Rioja (Százszorszép) már nem is tudom, hányadszor lett újra ültetve, változatlanul szép, nagy, egészséges gumókat termett. Későn kaptunk észbe, nem kaptunk Hópehely vetőgumót, így a tavalyiból szedtem ki. Elvileg az is jól ellenáll a vírusoknak, de idén nem jött össze. Már a lombján is látszott, hogy nem egészséges, és kevés lett alatta. Az a kevés pedig teljesen össze lett rágva, alig van szabályos alakú gumó közte. Úgy látszik, az állatoknak is ízlik, szerintünk is az a legjobb ízű fajta.

Tavaly csak 1 láda Agriánk lett, apró, vacak. Idén ugyanannyi vetőgumóból lett 3 rekesszel, sok a hatalmas gumó. Idén egészségesebb volt a vetőgumó, időben előhajtattam, úgy látszik, sokat számít.

A cékla még marad, csak novemberben szoktam kiszedni, az első éjszakai fagyok még nem ártanak neki.

Előzmény: TINTUS (66204)