pfalúz_62 Creative Commons License 2017.09.20 -1 0 17833

Csakhogy Piroska koronája nem zárt, boltozatos, beavstó korona, hanem egy díszes országló, korona!

 

Olyan amiben egész nap tevékenykedhet, hímezhet, követeket fogadhat etc.

 

Ezt a hatalmas logikai bravúrt, hogy egy dús hajkorona az oka a nagy méretű, ellipszis alakú koronának, valóban csak egy finnugrista felkent történész képes véghez vinni! :)

 

így már érthető, hogy könyvek százait képesek egymás munkáiról , e zseniális meglátás boncolgatásával megtölteni, katedrák sokaságát elfoglalni, címeket osztogatni szigorúan egymás közt!

 

 Néhány hozzászólással korábban adtam néhány kételyre okot adó kkérdést, de ez nyilván a felszínét sem borzolta meg a tanult bölcsészettudomány felkent papjainak lábvizét!

 

Most felvetnék  egy újabbat is! Mivel András apostol és Bertalan (Bartholome)  szkítiában térített , szerpelnek a koronán ezért könnyen lehet, hogy egy nagy szkíta hun fejedelem számára  készült !

 

Most jövök a fúróval!  :)  

 

A női korona nagyszerű ideája helyett ( tömör hajkorona mint indok egy szakrális férfias, dísztelen császári zárt korona tákolására)  felvetném , hogy a hunok  akár csak az egyiptomiak gyakran éltek a Kopnya torzítás, nyújtás akkoriban nyilván előkelőnek tartott szokásával! 

 

Azaz egy megnyújtott , ellipszis formájúra torzított hun fejedelmi koponyára pontosan illett a szakrálisnak tervezett Szent Korona!

 

Erről a szent hagyományról még évszázadokig tudhatott a hun- avar - magyar nép (regösök- igricek , táltosok) !

 

 

Tehát a női korona tanszéklet helyett itt egy újabb elméleti alap! 

 

Nyugodtan felhasználatjátok ezt az elméletet finnugrálók! Lehet írni újabb könyvek tucatjait, lehet köpönyeget forgatni! :)  

 

Bónuszként még egy kézenfekvő magyarázatom is van!     http://boldognapot.hu/blog/egy-uj-vizsgalat-feltarta-a-meghosszabbitott-koponyak-eredetet-a-karpat-medenceben/  

 

https://www.google.hu/search?q=szent+lászló+herma&oq=szent+lászló+her&aqs=chrome.1.69i57j0l3.12491j0j4&client=tablet-android-lenovo&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=3_GcIBYA_yur-M: